autor:

Fara foto

» » Aperitive

Racituri (piftie) de porc

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 500 g picioare de porc, 1,250 kg cap de porc, 500 g carne de porc, 150 g ţelină, 150 g morcovi, 150 g ceapa, 75 g usturoi, 50 g sare, 2 ouă fierte.

Dificultate: Medie Timp: 1h

348 voturi

Mod de preparare

Capetele si picioarele de porc se trec prin flacara, se înlatura unghiile, se taie in bucati, se spala si se oparesc.

Zarzavatul se curata, se spala; usturoiul se piseaza si se adauga putina apa, ouale se taie felii, capul de porc, picioarele si carnea de porc se fierb in apa rece cu sare.

Dupa spumare, se adauga zarzavatul si se continua fierberea la un foc moderat, pina se desprinde carnea de pe oase.

Carnea, curatata de pe oase (cap si picioare), se pune in portii, in farfurii sau forme decorate cu felii de oua si de morcov taiate cit mai frumos. Supa se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se adauga usturoiul strecurat. Supa astfel pregatita se toarna peste carne in farfurii sau in forme. Se pastreaza la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri (piftie) de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Mini tarte cu carne tocata si branza

Mini tarte cu carne tocata si branza

Ungem o forma de ceramica(sau orice alta forma care merge la cuptor) cu unt si o tapetam cu aluat

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Rulada din organe de pasare

Rulada din organe de pasare

Se curata bine organele, se spala, apoi se pun la fiert in apa cu sare, se ia spuma, iar apoi se

4 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorghe Radu , 31 decembrie 2014

    Hmmmm.asta nu e reteta,asta e o gluma

  • Fara foto

    Cornel Vasian , 30 decembrie 2014

    "picioarele de porc si carnea se fierb in apa rece cu sare"???

  • Fara foto

    Ady Serban , 29 decembrie 2014

    Da cica se pune si ceva gelatina ? :P sa fie asa un pic flexibil :D

    • Fara foto

      Marcel Tudor , 19 decembrie 2014

      se fierb in....apa RECE??????????????????????????

    • Fara foto

      Irimia Maria Lucia , 05 ianuarie 2014

      PAI........................CU TOT RESPECTUL NU ATI MENTIONAT CA SE PUNE APA INDEAJUNS DEOARECE DUPA NU SE MAI POATE ADAUGA APA.ADICA DACA APA SCADE SI INCA CARNEA NU ESTE FIARTA.NU SE MAI POATE ADAUGA APA. ESTE BINE DE MENTIONAT ASTA DEOARECE NU TOATE GOSPODINELE STIU ASTA.

    • Fara foto

      petro , 14 februarie 2010

      sincera sa fiu nu am mai auzit ca se pune si oua.e ceva nou pt mine.orcum mersy mult de reteta.

    • Fara foto

      petronela(petruta) , 14 februarie 2010

      da e reusita dar oua nu prea merge in ea

    • draguta

      draguta (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2009

      intradevar....o reteta ca la mama acasa...singurul lucru nou pt mine.....sunt ouale....

    • Fara foto

      cariushka001 , 12 octombrie 2009

      o reteta cu intradevar reusita "MERSY"

    • Fara foto

      laura , 16 aprilie 2009

      O reteta excelenta!

    • Fara foto

      iosif claudia , 27 decembrie 2008

      Foarte buna reteta si simpla, exact racituri ca la mama acasa. Felicitari!

    • Fara foto

      iosif claudia , 27 decembrie 2008

      Foarte buna reteta si simpla, exact racituri ca la mama acasa. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

348 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 500 g picioare de porc
  • 1,250 kg cap de porc
  • 500 g carne de porc
  • 150 g ţelină
  • 150 g morcovi
  • 150 g ceapa
  • 75 g usturoi
  • 50 g sare
  • 2 ouă fierte.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

petro

sincera sa fiu nu am mai auzit ca se pune si oua.e ceva nou pt mine.orcum mersy mult de reteta.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Piftie de curcan