autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Rasol alb de porc cu ciuperci champignion

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 ianuarie 2010

Ingrediente
1 1/2 ciuperci champignion., 2 bucati de rasol alb de porc., 2 cepe rosii., 2 sau 3 linguri de ulei de masline presat la rece., 5 cateii de usturoi(graunte de usturoi)., 2 linguri amidon alimentar., sare,piper roz proaspat macinat,marar uscat,patrunjel uscat,vegeta fara sare(plafar bio).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Curatam ciupercile,rupem cotorul si apoi le spalam in cateva ape.Le punem la scurs.Curatam ceapa si o taiem cat se poate de fin,dupa care o calim in 2 linguri de ulei de masline.Mentionez ca nu prajesc ceapa,doar o calesc un minut,dupa care adaug rasolul alb taiat cubulete.Amestecam incontinuu,ca sa nu se prinda,dar si carnea isi mai lasa zeama.Punem si ciupercile pe care le rupem cu mana,sau le taiem.Deoarece ciupercile de data aceasta au fost mai mari,merg si rupte cu mana.Adaug o ceasca de apa,nu prea multa apa,deoarece ciupercile isi vor lasa destula zeama si 5 cateii de usturoi curatati si zdrobiti cu lama cutitului.Pun catelul de usturoi pe tocator si cu lama cutitului ii zdrobesc un pic.Asa pus usturoiul in mancare nu va produce rau la stomac(am retinut acest lucru de la Euforia cuisine).Bagam craticioara la cuptor,cel putin 40 de minute.Dupa 40 de minute,scot din sosul din craticioara.Incet si cu mare atentie punem intr-o cana 2 linguri de amidon alimentar,peste care venim cu cate putin sos,pana se va face ca o pasta.Mai adaugam sos pana se va face ca o smantana si il adaugam in craticioara,asezonam cu ce condimente dorim(sare,piper proaspat macinat,tarhon uscat,marar uscat,patrunjel uscat,etc),mai picuram inca o lingurita de ulei de masline presat la rece si bagam din nou la cuptor cratita,pentru inca 15 minute.Mancarea facuta la cuptor si la foc domol iese mai gustoasa.Servim cu o salata de gogosari sau de castraveciori.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol alb de porc cu ciuperci champignion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Multumescu mult pentru comentarii.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Delicios. Parca si imt aroma placuta de ciuperci si carne.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Grozav ! trebue sa fie la gust...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 1/2 ciuperci champignion.
  • 2 bucati de rasol alb de porc.
  • 2 cepe rosii.
  • 2 sau 3 linguri de ulei de masline presat la rece.
  • 5 cateii de usturoi(graunte de usturoi).
  • 2 linguri amidon alimentar.
  • sare,piper roz proaspat macinat,marar uscat,patrunjel uscat,vegeta fara sare(plafar bio).

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Multumescu mult pentru comentarii.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai