autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Rasol de pasare

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2,500 kg pasare, 1 kg morcovi, 2 kg cartofi, 250 g telina, 509 g albitura, 100 g patrunjel, 400 g hrean, 150 g ceapa, 100 ml otet, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pasarea se curata, se trece prin flacara, se spala, se scurge si se pune la fiert in apa cu sare.
In timpul fierberii se spumeaza cu paleta si apoi se adauga zarzavatul, care a fost curatat, spalat, taiat in jumatati sau crestat, si ceapa intreaga. Cartofii se curata, se taie sferturi si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert pasarea se scoate si se pune intr-un vas cu apa rece, pentru a nu-si schimba culoarea. Se strecoara supa in care a fiert carnea, iar zarzavatul se taie in felii mari pe lungime si se pastreaza intr-un vas cu supa. Hreanul se curata, se rade si se amesteca cu putin otet intr-un vas. Nu este indicat sa se puna supa sau sare peste hrean, intrucat ii dispare gustul si mirosul specific. La servire se portioneaza pasarea si se serveste in farfurie portia de carne cu legumele fierte, cartofii natur si hreanul cu otet, servit separat sau turnat peste friptura si legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
RASOL DIN CARNE DE PASARE

RASOL DIN CARNE DE PASARE

Carnea se spala foarte bine si se fierbe in apa rece.Dupa ce luati spuma adaugati legumele curatate,spalate

24 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmale cu ciolan

Sarmale cu ciolan

Varza proaspata se opareste intreaga in apa in care se pune putin otet, pana frunzele se inmoaie

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2,500 kg pasare
  • 1 kg morcovi
  • 2 kg cartofi
  • 250 g telina
  • 509 g albitura
  • 100 g patrunjel
  • 400 g hrean
  • 150 g ceapa
  • 100 ml otet
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Pui cu sos curry