Rasol de vitel cu sos de bere

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • P.un rasol de vitel.
  • Un rasol de vitel,aproximativ 2,5kg
  • Morcovi 0,200kg
  • Telina 0,200kg
  • Patrunjel radacina 0,200kg
  • Ardei gras 0,300kg
  • Ceapa 0,200kg
  • Patrunjel verde 1 legatura
  • Rosii 0,500kg
  • Usturoi 0,100kg
  • Bere blonda 0,5 L
  • Mustar fin 0,150kg
  • sare,piper boabe,foi dafin,cimbru ramurele,
  • Ulei 0,050 L
  • Faina 0,030kg

Mod de preparare

Pregatire:

Rasolul se spala si se curata bine,se pune la fiert in 3 litri de apa.

Morcovii,telina si patrunjelul se spala,se curata si se pun la fiert intregi alaturi de rasol.

Ardeii si ceapa,se spala se curata si se toaca marunt

Rosiile se spala si se taie cuburi mari.

Usturoiul se desface in catei si se pune la fiert cu rasolul.

Patrunjelul verde se spala si se toaca.

Faina se pune in o ceasca de bere.

Preparare:

Rasolul si legumele se fierb impreuna pana sunt gata legumele,care se scot,se continua fierberea rasolului pana se desprinde carnea de pe os.In supa se mai pun dafinul,sarea si piperul boabe.In tot acest timp se spumeaza.Legumele fierte tari,se taie in felii si rondele morcovii.

Intr-o tigaie se pune putin ulei impreuna cu ceapa si cu ardeiul tocat.Se soteaza pana legumele devin moi,adaugandu-se cate putina supa ramasa de la rasol.

Rasolul portionat se asaza intr-o tava.Peste bucatile de carne se toarna un amestec din faina frecata cu mustar si diluat cu berea,precum si legumele din tigaie.(ceapa si ardeii)Se adauga cimbru.Se lasa la cuptor pana se leaga sosul.

Dupa ce se scoate din cuptor,fiecare portie de carne impreuna cu sosul,se asorteaza cu legumele fierte scoase din supa,alaturi de rosii cuburi asezonate cu cimbru tocat si patrunjel.

Servire:

Se serveste cald ,ca preparat de baza.Nu mai necesita garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise