autor:

paviasi

» » Mancaruri cu carne

Rasol de vitel cu sos de bere

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iunie 2010

Ingrediente
P.un rasol de vitel., Un rasol de vitel,aproximativ 2,5kg, Morcovi 0,200kg, Telina 0,200kg, Patrunjel radacina 0,200kg, Ardei gras 0,300kg, Ceapa 0,200kg, Patrunjel verde 1 legatura, Rosii 0,500kg, Usturoi 0,100kg, Bere blonda 0,5 L, Mustar fin 0,150kg, sare, boabe,foi dafin,cimbru ramurele,, Ulei 0,050 L, Faina 0,030kg

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pregatire:
Rasolul se spala si se curata bine,se pune la fiert in 3 litri de apa.
Morcovii,telina si patrunjelul se spala,se curata si se pun la fiert intregi alaturi de rasol.
Ardeii si ceapa,se spala se curata si se toaca marunt
Rosiile se spala si se taie cuburi mari.
Usturoiul se desface in catei si se pune la fiert cu rasolul.
Patrunjelul verde se spala si se toaca.
Faina se pune in o ceasca de bere.
Preparare:
Rasolul si legumele se fierb impreuna pana sunt gata legumele,care se scot,se continua fierberea rasolului pana se desprinde carnea de pe os.In supa se mai pun dafinul,sarea si piperul boabe.In tot acest timp se spumeaza.Legumele fierte tari,se taie in felii si rondele morcovii.
Intr-o tigaie se pune putin ulei impreuna cu ceapa si cu ardeiul tocat.Se soteaza pana legumele devin moi,adaugandu-se cate putina supa ramasa de la rasol.
Rasolul portionat se asaza intr-o tava.Peste bucatile de carne se toarna un amestec din faina frecata cu mustar si diluat cu berea,precum si legumele din tigaie.(ceapa si ardeii)Se adauga cimbru.Se lasa la cuptor pana se leaga sosul.
Dupa ce se scoate din cuptor,fiecare portie de carne impreuna cu sosul,se asorteaza cu legumele fierte scoase din supa,alaturi de rosii cuburi asezonate cu cimbru tocat si patrunjel.
Servire:
Se serveste cald ,ca preparat de baza.Nu mai necesita garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vitel cu sos de bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

Taiem carnea de miel in bucati nu prea mari, o spalam bine si o lasam pe un servet de hartie sa se

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu legume si chiftele

Tocanita cu legume si chiftele

Curatam si apoi spalam legumele.Le taiem dupa placul fiecaruia..........eu am taiat ceapa si usturoiul

2 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Nu mai pui portiile? La inceput se pune carnea, se lasa sa dea in clocot si se ia spuma formata. Dupa aceea se pun legumele. Nu glumesc. In rest nu pot spune decat ca reteta e delicioasa.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • P.un rasol de vitel.
  • Un rasol de vitel,aproximativ 2,5kg
  • Morcovi 0,200kg
  • Telina 0,200kg
  • Patrunjel radacina 0,200kg
  • Ardei gras 0,300kg
  • Ceapa 0,200kg
  • Patrunjel verde 1 legatura
  • Rosii 0,500kg
  • Usturoi 0,100kg
  • Bere blonda 0,5 L
  • Mustar fin 0,150kg
  • sare, boabe,foi dafin,cimbru ramurele,
  • Ulei 0,050 L
  • Faina 0,030kg

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Nu mai pui portiile? La inceput se pune carnea, se lasa sa dea in clocot si se ia spuma formata. Dupa aceea se pun legumele. Nu glumesc. In rest nu pot spune decat ca reteta e delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Vitel cu varza in vasul roman