autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 august 2010

Ingrediente
1 rata, 2 linguri miere, 1 lingurita melasa, 4 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie, ½ lingurita scortisoara macinata, sare de mare, 2 crengute de rozmarin, frunzele rupte apoi tocate marunt, 500 gr cartofi noi, decojiti, 375 ml vin rosu, 2 linguri dulceata de trandafiri

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

17 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190°C.
Intr-un bol se amesteca mierea cu melasa, uleiul de masline, scortisoara si 1 lingura sare de mare.Se unge rata cu acest amestec si se aseaza in tava.Restul de ulei de masline se amesteca cu rozmarinul tocat si 1 lingura sare de mare.Cartofii se aseaza langa rata si se stropesc cu amestecul cu rozmarin. Se da totul la copt timp de 1 ora, intorcand rata de cateva ori pentru a se rumeni uniform.
Intre timp vinul rosu se pune intr-o cratita pe foc potrivit impreuna cu dulceata de trandafiri.Se da intr-un clocot apoi se lasa sa fiarba 5 minute.
Dupa ce rata a stat 1 ora in cuptor, se scoate, se toarna peste aceasta si cartofi vinul rosu din cratita si se mai da la copt 15 minute, pana cand sosul a scazut putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata aromata in sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Marinada de miel

Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Sosuri
Sos de hrean

Sos de hrean

Hreanul proaspat se rade pe razatorea cea mai fina;daca este prea iute , se pune pentru cateva minute(5)

13 voturi    4 comentarii
10 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Straton , 15 mai 2014

    da este buna dar mai buna este rata cu sos de portocale

  • Dachman Laura

    Dachman Laura (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Melasa am cumparat-o de la un magazin de delicatese din Ungaria :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Super !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 august 2010

      Un deliciu!Felicitari!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 29 august 2010

      Am mâncat raţă chinezească, nu ştiu cum o fac, dar e foarte gustoasă. Unde ai gâsdit melasă?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1 rata
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita melasa
  • 4 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • sare de mare
  • 2 crengute de rozmarin
  • frunzele rupte apoi tocate marunt
  • 500 gr cartofi noi
  • decojiti
  • 375 ml vin rosu
  • 2 linguri dulceata de trandafiri

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Dachman Laura (Chef de cuisine)

Melasa am cumparat-o de la un magazin de delicatese din Ungaria :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pesto de patrunjel Pesto de patrunjel

Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se obtine o pasta. Se

0 voturi    0 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii cu ardei kapia rosu Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Creveti, in sos picant-gampa al pil pil