autor:

» » Mancaruri cu carne

Rata(chinezeaca)

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
400 g piept de rata, 2 linguri sos de soia, 2 lingura vin de orez, 1 lingura rasa amidon, 1 lingura ulei de susan, 1 lingurita rasa five spice, 1 lingurita zahar brun, 1 catel de usturoi, 3 linguri de ulei, 1 lingurita cu varf de ghimbir pisat, 1 mango, 250 g vinete, 1 ceapa rosie, 100 g mazare congelata, 1 morcov, garnitura de orez

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se taie pieptul de rata in felii de 0,5 cm latime. Se pun feliile intr-un castron impreuna cu sosul de soia, vinul de orez, amidonul, uleiul de susan si condimentele. Se amesteca bine, se acopera si se lasa la marinat aproximativ o ora.Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajeste rata 5 minute la foc mare. Cand este gata se da la o parte din tigaie si se pastreaza la cald.Se curata legumele si mango se taie in felii egale. Ceapa rosie se taie julienne. Se pune la incins restul de ulei in aceeasi tigaie. Se piseaza usturoiul si ghimbirul, se pun in uleiul incins si se amesteca 1 minut.Se adauga apoi legumele si se prajesc aproximativ 5 minute. Se pune carnea si feliile de mango; se mai amesteca inca 3 minute. Se serveste cu garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata(chinezeaca)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciorba de vara cu dovlecei si piept de rata

Ciorba de vara cu dovlecei si piept de rata

Se spala, se curata de coaja si se toaca marunt morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel. Se

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Rata aromata in sos de vin rosu

Rata aromata in sos de vin rosu

Se incinge cuptorul la 190°C. Intr-un bol se amesteca mierea cu melasa, uleiul de masline, scortisoara

20 voturi    5 comentarii
1h 25 min
Sosuri

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 400 g piept de rata
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 lingura vin de orez
  • 1 lingura rasa amidon
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 lingurita rasa five spice
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita cu varf de ghimbir pisat
  • 1 mango
  • 250 g vinete
  • 1 ceapa rosie
  • 100 g mazare congelata
  • 1 morcov
  • garnitura de orez

Raporteaza reteta

Retete
de Dragoe Ana
Salata cu ton

Salata cu ton

Intr-un cstron se taie ceapa marunt se amesteca cu maioneza,maslinele(fara sambure) si porumb,sarea

12 voturi    4 comentarii
10 min
Salate cu peste
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul congelat se decongeleaza se scurge de apa, se amesteca cu o cutie de smantana, sare, piper

3 voturi    4 comentarii
20 min
Sosuri
Pizza hot!

Pizza hot!

Se unge blatul cu ketchup.Apoi intr.un bol se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    2 comentarii
45 min
Paste si pizza
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui prajit