autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Rata(chinezeaca)

Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragoe Ana (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
400 g piept de rata, 2 linguri sos de soia, 2 lingura vin de orez, 1 lingura rasa amidon, 1 lingura ulei de susan, 1 lingurita rasa five spice, 1 lingurita zahar brun, 1 catel de usturoi, 3 linguri de ulei, 1 lingurita cu varf de ghimbir pisat, 1 mango, 250 g vinete, 1 ceapa rosie, 100 g mazare congelata, 1 morcov, garnitura de orez

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se taie pieptul de rata in felii de 0,5 cm latime. Se pun feliile intr-un castron impreuna cu sosul de soia, vinul de orez, amidonul, uleiul de susan si condimentele. Se amesteca bine, se acopera si se lasa la marinat aproximativ o ora.Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajeste rata 5 minute la foc mare. Cand este gata se da la o parte din tigaie si se pastreaza la cald.Se curata legumele si mango se taie in felii egale. Ceapa rosie se taie julienne. Se pune la incins restul de ulei in aceeasi tigaie. Se piseaza usturoiul si ghimbirul, se pun in uleiul incins si se amesteca 1 minut.Se adauga apoi legumele si se prajesc aproximativ 5 minute. Se pune carnea si feliile de mango; se mai amesteca inca 3 minute. Se serveste cu garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata(chinezeaca)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Scoateti pieptul de rata din frigider cu cel putin o ora inainte de a-l gati. Crestati pielea

24 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficat de rata in crusta crocanta

Ficat de rata in crusta crocanta

Ouale se bat cu sare si piper si cu 2 linguri cu faina. Ficatul se spala si se lasa sa se scurga

4 voturi    1 comentariu
15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 400 g piept de rata
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 lingura vin de orez
  • 1 lingura rasa amidon
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 lingurita rasa five spice
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita cu varf de ghimbir pisat
  • 1 mango
  • 250 g vinete
  • 1 ceapa rosie
  • 100 g mazare congelata
  • 1 morcov
  • garnitura de orez

Raporteaza reteta

Retete
de Dragoe Ana
Salata cu ton

Salata cu ton

Intr-un cstron se taie ceapa marunt se amesteca cu maioneza,maslinele(fara sambure) si porumb,sarea

12 voturi    4 comentarii
10 min
Salate cu peste
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul congelat se decongeleaza se scurge de apa, se amesteca cu o cutie de smantana, sare, piper

3 voturi    4 comentarii
20 min
Sosuri
Pizza hot!

Pizza hot!

Se unge blatul cu ketchup.Apoi intr.un bol se amesteca 1 lingura de ketchup cu oul si se pun acolo

5 voturi    2 comentarii
45 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Vinete umplute