Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
o rata de 1,5 kg, 150 g miere poliflora, 100 g unt, o lamiie, sare, piper, 2 cuisoare pisate, o cutie compot de ananas.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Rata se curata bine, se spala si se asaza in tava unsa cu putin unt. 100 g unt se topeste, se amesteca cu mierea si se lasa sa se topeasca. Se ia de pe foc si se adauga zeama de lamiie, piperul si cuisoarele pisate. Se unge rata cu 2-3 linguri din acest sos si se baga la cuptor. Peste 20 min se unge rata din nou cu 2 linguri din acest sos. Dupa 30 min se toarna restul de sos, se mai pun 100 ml apa in tava. Se intoarce rata pe toate partile pentru a se frige bine si se unge mereu cu sosul din tava. Se scoate rata iar in sosul din tava se prajesc rondele de ananas din compot, scurse de zeama.
Pe un platou se aranjeaza ananasul apoi se pune rata rumenita. Este o mincare pentru o masa festiva.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu miere" nu uita sa-i faci un
review
- Puneti un pahar cu apa intr-o tava. Puneti rata in tava, cu o lingura de ulei de masline pe deasupra
0 voturi
1 comentariu
2h 30 min
Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate