Rata se curata bine, se spala si se asaza in tava unsa cu putin unt. 100 g unt se topeste, se amesteca cu mierea si se lasa sa se topeasca. Se ia de pe foc si se adauga zeama de lamiie, piperul si cuisoarele pisate. Se unge rata cu 2-3 linguri din acest sos si se baga la cuptor. Peste 20 min se unge rata din nou cu 2 linguri din acest sos. Dupa 30 min se toarna restul de sos, se mai pun 100 ml apa in tava. Se intoarce rata pe toate partile pentru a se frige bine si se unge mereu cu sosul din tava. Se scoate rata iar in sosul din tava se prajesc rondele de ananas din compot, scurse de zeama.
Pe un platou se aranjeaza ananasul apoi se pune rata rumenita. Este o mincare pentru o masa festiva.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii