autor:

LUBITA

» » Mancaruri cu carne

Rata cu sos de rosii

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2016

Ingrediente
1rata(eu am avut pieptul si pulpele), 500g rosii bine coapte, 1ardei kapia, 3catei de usturoi, 1ceapa, 20ml ulei, sare, piper, putin cimbru, 1frunza de dafin, cartofi pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierbe rata 30min iar daca este crescuta la curte,se poate lasa mai mult;

se scoate carnea fara sa se arunce apa,se prajeste putin in ulei apoi se pune intr-un vas;

in uleiul ramas se adauga ceapa tocata marunt,usturoiul de asemenea,ardeiul cubulete,1polonic cu apa de la fiert iar dupa ce a scazut se adauga rosiile tocate la blender,carnea,se completeaza cu alte 2polonice cu apa.

Se condimenteaza cu sare,piper,cimbru,dafin apoi se lasa pe foc pana scade.

In acest timp se curata cartofii,se pun la fiert cubulete iar dupa ce sunt bine fierti se pregateste un piure dupa metoda clasica stiuta de fiecare,cu sare,1lingura unt si lapte cald.

Dupa ce mancarea a scazut,se serveste pe farfurie cu piure de cartofi si acritura de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Shepherd's Pie

Shepherd's Pie

Carnea se caleste in foarte putin ulei,se adauga ceapa taiata, morcovul taiat cubulete si ardeiul.

6 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 1rata(eu am avut pieptul si pulpele)
  • 500g rosii bine coapte
  • 1ardei kapia
  • 3catei de usturoi
  • 1ceapa
  • 20ml ulei
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • 1frunza de dafin
  • cartofi pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Cordon bleu in crusta de seminte, la cuptor