autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rata gotica umpluta cu carnati afumati

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 iunie 2017

Ingrediente
1 rata (adica un ratoi mare, gotic, asa cam de 4 kg), 500 gr carnati afumati, 4 cepe mari, 1 lingurita cardamom macinat, 1 lngurita cimbru maruntit, 1 kg ardei capia, urechi de elefant (sunt o specie de ardei ce cresc tare mari si sunt foarte carnosi), gata copti, curatati si pusi la congelator inca din vara, sare dupa gust, cam asa sa tot fie o lingura rasa sau chiar mai putin, 100 ml vin , 100 gr masline fara samburi

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se taie ratoiul cel mare din curte sau de la piata, dupa caz si se curata de pene in curtea casei, apoi se parleste cu o lampa speciala cu gaz, se scot intestinele si maruntaiele, se spala bine pe interior, dar si pe exterior si se pune la scurs pe chiuveta.

Se ia o bucata de grasime de rata si se pune in tigaie la prajit si cand se topeste, se adauga ceapa tocata, carnatul afumat si se lasa sa se prajeasca, pana cand ceapa se patrunde, apoi se adauga sare, cardamom, cimbru, ardeii capia taiati in felii si se mai lasa pret de cateva minute sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile, apoi se umple rata cu carnati; ce ramane se adauga peste rata si pe langa rata ce a fost pusa in tava, se mai adauga si ceva masline, vin, se pune capac si se da tava la cuptor, pana cand scade vinul, apoi se ia capacul si se mai lasa pret de cateva minute sa se rumeneasca si se opreste focul.

Sa aveti pofta, dragilor!

Ratele gotice sunt o copie a ratelor salbatice si sunt tare delicioase, asa ca macar o data in viata ar trebui sa incercati asa un deliciu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata gotica umpluta cu carnati afumati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocana de vinete cu ciuperci

Tocana de vinete cu ciuperci

In vasul cu fund dublu sau tuci,se pune uleiul iar dupa ce s-a incins,se adauga ceapa tocata,ciupercile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de vinete si dovlecei

Salata de vinete si dovlecei

Se coc vinetele, se curata si se pun la scurs. Se spala,si se taie rosiile si se pun la scurs. Se

4 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 rata (adica un ratoi mare
  • gotic
  • asa cam de 4 kg)
  • 500 gr carnati afumati
  • 4 cepe mari
  • 1 lingurita cardamom macinat
  • 1 lngurita cimbru maruntit
  • 1 kg ardei capia
  • urechi de elefant (sunt o specie de ardei ce cresc tare mari si sunt foarte carnosi)
  • gata copti
  • curatati si pusi la congelator inca din vara
  • sare dupa gust
  • cam asa sa tot fie o lingura rasa sau chiar mai putin
  • 100 ml vin 
  • 100 gr masline fara samburi

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

175 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Parmigiana de vinete