autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rata gotica umpluta cu carnati afumati

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 iunie 2017

Ingrediente
1 rata (adica un ratoi mare, gotic, asa cam de 4 kg), 500 gr carnati afumati, 4 cepe mari, 1 lingurita cardamom macinat, 1 lngurita cimbru maruntit, 1 kg ardei capia, urechi de elefant (sunt o specie de ardei ce cresc tare mari si sunt foarte carnosi), gata copti, curatati si pusi la congelator inca din vara, sare dupa gust, cam asa sa tot fie o lingura rasa sau chiar mai putin, 100 ml vin , 100 gr masline fara samburi

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se taie ratoiul cel mare din curte sau de la piata, dupa caz si se curata de pene in curtea casei, apoi se parleste cu o lampa speciala cu gaz, se scot intestinele si maruntaiele, se spala bine pe interior, dar si pe exterior si se pune la scurs pe chiuveta.

Se ia o bucata de grasime de rata si se pune in tigaie la prajit si cand se topeste, se adauga ceapa tocata, carnatul afumat si se lasa sa se prajeasca, pana cand ceapa se patrunde, apoi se adauga sare, cardamom, cimbru, ardeii capia taiati in felii si se mai lasa pret de cateva minute sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile, apoi se umple rata cu carnati; ce ramane se adauga peste rata si pe langa rata ce a fost pusa in tava, se mai adauga si ceva masline, vin, se pune capac si se da tava la cuptor, pana cand scade vinul, apoi se ia capacul si se mai lasa pret de cateva minute sa se rumeneasca si se opreste focul.

Sa aveti pofta, dragilor!

Ratele gotice sunt o copie a ratelor salbatice si sunt tare delicioase, asa ca macar o data in viata ar trebui sa incercati asa un deliciu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata gotica umpluta cu carnati afumati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftele (pârjoale) sau budincă din urzici

Chiftele (pârjoale) sau budincă din urzici

Se curăţă, se spală şi se fierb uşor urzicile în puţină apă. Se strecoară de zeamă, sau,

16 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi

Curatam cartofii si ii dam pe razatoare. Ceapa o tocam marunt si o amestecam cu cartofii razuiti,

21 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 rata (adica un ratoi mare
  • gotic
  • asa cam de 4 kg)
  • 500 gr carnati afumati
  • 4 cepe mari
  • 1 lingurita cardamom macinat
  • 1 lngurita cimbru maruntit
  • 1 kg ardei capia
  • urechi de elefant (sunt o specie de ardei ce cresc tare mari si sunt foarte carnosi)
  • gata copti
  • curatati si pusi la congelator inca din vara
  • sare dupa gust
  • cam asa sa tot fie o lingura rasa sau chiar mai putin
  • 100 ml vin 
  • 100 gr masline fara samburi

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

180 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi si dovlecei cu brinza la cuptor