autor:

autor

» » Fripturi

Rata la cuptor

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
o rata de peste 1 kg., 4 linguri de coniac, 1 pahar de vin alb sec, sare, piper, sos condimentat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

33 voturi

Mod de preparare

Se curata bine pasarea, se pudreaza cu putina sare si piper, se asaza intr-o punga obisnuita din carton care a fost impregnata in ulei. Se pune rata in punga, se inchide si asaza in tava cuptorului potrivit de incins. Se pune o ceasca de ulei si tot atita apa si se lasa friptura sa se friga incet. Se intoarce punga, se mai adauga grasime, daca apa s-a evaporat, si cind friptura s-a rumenit se indeparteaza punga.
Se serveste cu sos condimentat, piure de cartofi si masline, separind copanele, iar pieptul taindu-l in felii potrivite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Rata la cuptor

Rata la cuptor

Se freacă raşa cu sare, piper pe dinauntru si pe dinafara Se infoliază si se lasă la frigider

5 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Rata delicioasa la cuptor

Rata delicioasa la cuptor

Rata am lasat-o la marinat in ingredientele mai sus mentionate pana a 2-a zi. Am masat-o bine si

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    RamoS67 (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2017

    si ce faci cu coniacul si cu vinul, care e rostul lor in reteta asta? sau, poate, coniacul il bei inainte de masa, iar vinul dupa????

  • Fara foto

    andreea , 14 martie 2010

    mi se pare o delicatesa exceptionala 10 caruia a facuto!!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

33 voturi

Ingrediente

  • o rata de peste 1 kg.
  • 4 linguri de coniac
  • 1 pahar de vin alb sec
  • sare
  • piper
  • sos condimentat

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

RamoS67 (Chef de cuisine)

si ce faci cu coniacul si cu vinul, care e rostul lor in reteta asta? sau, poate, coniacul il bei inainte de masa, iar vinul dupa????

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura Turnulet,
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania