Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
1 rata (3-4 kg) sau un pui mai mare, sare, piper.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 50 min
Mod de preparare
Rata se curata de grsimea care se vede. Se pune intr-o tava rezistenta la foc, in picioare, cu o sticla de bere umpluta cu apa introdusa in cavitate. Gitul sticlei trebuie sa ajunaga pina la gitul ratei. Pielea se impunge peste tot cu furculita, dar aveti grija sa nu impungeti si carnea. Se "pudreaza" cu sare si piper si se baga in cuptor la temperatura cea mai ridicata pentru 40 min. Se pune temperatura un pic mai jos si se mai lasa 30 min. Se scoate si se lasa 15 min dupa care se scoate sticla. La fel si pentru pui.
Varza calita, cartofi noi la cuptor si salata sau orice altceva va doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata/Pui la cuptor" nu uita sa-i faci un
review
Inainte de a ne apuca serios de treaba, lasam rata sa se decongeleze complet.
1. Dupa ce s-a dezghetat,
25 voturi
5 comentarii
4h
Pieptul de rata se spala si lasa cu tot cu piele. Se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei. Se aseaza
3 voturi
0 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate