autor:

Vekas

» » Fripturi

RATA UMPLUTA CU MERE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2008

Ingrediente
1 rata,, 50g.unt,, 100g.jambon,, sare,, piper,, 2 mere,, 1 catel de usturoi,, 1 crenguta de cimbru,, cateva fire de patrunjel verde,, miezul de la o felie de paine alba,inmuiata in lapte si stoarsa,, 1 galbenus,, sare,, piper,, ficatul si inima de la rata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

1. Se curata rata de fulgi si intestine. Se curata merele si se toaca, apoi se toaca ceapa, usturoiul, jambonul, ficatul si inima. Se amesteca cu restul ingredientelor pentru umplutura.
2. Se umple rata. Se coase cu grija deschizatura, se unge rata cu unt, se sareaza, pipereaza si se da la cuptor incins pana se patrunde si se rumeneste frumos.
3. Se serveste cu crochete de cartofi, salata si un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "RATA UMPLUTA CU MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de porc cu rozmarin

Friptura de porc cu rozmarin

Se incinge cuptorul la 230 grade. Se inteapa pe toate partile, se unge cu sare, piper, usturoi, rozmarin.

31 voturi    12 comentarii
2h 5 min
Fripturi
Frigarui de pui cu pachetele de vinete

Frigarui de pui cu pachetele de vinete

Frigarui: Pieptul de pui se spala ,se dezoseaza si se taie in fasii subtiri. Se amesteca zeama

7 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 rata,
  • 50g.unt,
  • 100g.jambon,
  • sare,
  • piper,
  • 2 mere,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 crenguta de cimbru,
  • cateva fire de patrunjel verde,
  • miezul de la o felie de paine alba,inmuiata in lapte si stoarsa,
  • 1 galbenus,
  • sare,
  • piper,
  • ficatul si inima de la rata

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe in vas roman, cu cimbru si cu vin