Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2009

Ingrediente
•1 ardei capia, feliat subtire, •1 vanata, feliata subtire, •1 dovlecel (de aprox. aceeasi dimensiune cu vanata), feliat subtire, •1 ceapa, tocata marunt, •4 catei de usturoi, zdrobiti, •160 gr pasta de rosii, •5 linguri ulei de masline, •3 lingurite cimbru uscat, •sare si piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 190ᵒC.
2. Se amesteca cepa si usturoiul.
3. Se intinde pasta de rosii pe fundul unui vas larg termorezistent.Se presara amestecul de ceapa si usturoi, 2 linguri ulei de masline, sare si piper.
4. Peste stratul de pasta de rosii, se aseaza alternativ feliile de legume, astfel incat sa nu ramana spatii libere.Se toarna restul de ulei, se presara sare, piper si cimbrul uscat.
5. Se acopera vasul cu folie de aluminiu pentru ca legumele sa nu arda.Se dau legumele la cuptor timp de 60 minute, apoi se servesc.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Ratatouille

Ratatouille

Intr-o tigaie, in uleiul incins caliti ceapa si usturoiul. Cand ceapa devine translucida adaugati

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete vegetariene
Ratatouille la slow cooker Crock-Pot

Ratatouille la slow cooker Crock-Pot

Ratatouille este o mancare simpla doar din legume care se potriveste perfect acestei perioade dar

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Slow Cooking

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine):

    Si eu fac acest fel de mincare,mi se pare foarte usor de preparat, doar ca nu aveam un nume pentru ea. E foarte buna, si sanatoasa! Felicitari!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    E minunata !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

    Foarte buna.

  • Fara foto

    lulucea , 30 august 2009

    Doamnelor,domnilor,hai sa ne gandim,ca totusi traim in Romania,de exemplu,exact aceasta reteta,am facut-o,acum,si se chiama ghiveci de legume.Sfatul meu,e ca sa incercati cat de cat,sa va ganditi si la persoane care nu cunosc engleza,sau orice alta limba din care v-ati inspirat cu retete

    • Fara foto

      anca s. (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Am sa incerc si eu reteta,imi plac legumele f mult....doar ca am sa mai adaug ceva,niste cascaval ras deasupra...cred ca o sa i dea un gust mai deosebit!

    • Fara foto

      rodica , 21 iulie 2009

      Supeer! O reteta delicioasa! Ma bucur ca am descoperit-o prin intermediul vostru! Va multumesc ca existati! Sa fiti binecuvantati!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Super...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • •1 ardei capia
  • feliat subtire
  • •1 vanata
  • feliata subtire
  • •1 dovlecel (de aprox. aceeasi dimensiune cu vanata)
  • feliat subtire
  • •1 ceapa
  • tocata marunt
  • •4 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • •160 gr pasta de rosii
  • •5 linguri ulei de masline
  • •3 lingurite cimbru uscat
  • •sare si piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

E minunata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Salata de conopida cu iaurt