autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Ratatouille de ardei (reteta franceza)

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 25 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 25 martie 2011

Ingrediente
(pentru 2 persoane) :, 3 ardei mari (unul rosu, unul galben si unul verde) sau 5-6 mici, , 4-5 catei de usuroi, , 2 cepe, , 1 lingura Herbes de Provence, , cateva frunze de busuioc verde, , 2 linguri ulei de masline, , o frunza de dafin, , 2 rosii facultativ.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

12 voturi

Mod de preparare

Se curata legumele, se spala, se taie ceapa julien, ardeii se taie in bucati mai marisoare. Se incinge uleiul intr-o cratita si se pune ceapa si usturoiul ca calit, dar foarte putin, dupa care se adauga ardeii. Se soteaza repede si daca se doreste se pot adauga rosiile curate de coaja si taiate in cuburi mici. Se adauga frunza de dafin si ierburile de Provence. Se lasa sa se patrunda legumele la foc mic, dar sa nu se inmoaie prea tare. Se serveste fie calda, fie rece, cu frunze de busuioc tocate, ca garnitura sau simpla.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille de ardei (reteta franceza)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Salata de frunze de  papadie

Salata de frunze de papadie

Se spala frunzele si se rup. Coditele mai groase se indeparteaza. Se pune sare si se amesteca bine,

1 vot    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Orez cu tocanita de soia

Orez cu tocanita de soia

Granulele de soia se pun la inmuiat in apa calduta cu vegeta 20 minute. Ceapa se taie solzisori

9 voturi    8 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

    Delicios si apetisant!*****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 26 martie 2011

    Un deliciu!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 martie 2011

    Excelent:)

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 25 martie 2011

      Yamy yamy...o bunatate si ce bine arata :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

12 voturi

Ingrediente

  • (pentru 2 persoane) :
  • 3 ardei mari (unul rosu
  • unul galben si unul verde) sau 5-6 mici
  • 4-5 catei de usuroi
  • 2 cepe
  • 1 lingura Herbes de Provence
  • cateva frunze de busuioc verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • o frunza de dafin
  • 2 rosii facultativ.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicios si apetisant!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Conopida gratinata cu sos de patrunjel