autor:

Gustul din bucatarie

» » Paste si pizza

Ravioli cu carne si sos de rosii

Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 22 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru aluat, * 2 oua, * faina cat cuprinde, * sare, , Pentru umplutura, * carne tocata (de porc sau vita), * 1 ceapa, * ulei, * sare, piper, oregano, * 1 cescuta vin alb demisec, , Pentru sos, * suc de rosii, * cateva rosii cherry, * ulei, * usturoi, * busuioc

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se toaca marunt ceapa si se caleste in ulei. Se adauga carnea tocata, se amesteca, punem o cescuta de vin alb demisec si lasam sa fiarba pana scade tot lichidul; carnea trebuie un pic rumenita. Condimentam cu sare, piper si oregano. Luam de pe foc si lasam la racit. Deoarece carnea era un pic cam mare tocata am mai maruntit-o cu blenderul.

Faina, sarea si ouale se amesteca formand un aluat de paste. Framantam pana aluatul devine elastic, apoi il lasam sa se "odihneasca" 20 -30 de minute.

Cu sucitorul intindem o foaie subtire si decupam forma pentru ravioli. Eu am ales forma rotunda rezultand astfel niste scoici dragute :). In mijloc punem o lingurita de umplutura, inchidem si lipim marginile apasand cu dintii furculitei.

Intr-o oala punem apa la fiert cu putin delikat si ulei (ca sa nu se lipeasca ravioli). Cand apa clocoteste punem ravioli in oala. Ii fierbem 5-10 minute in functie de grosimea aluatului folosit. Dupa fierbere se scot, se scurg si se amesteca cu sosul.

Pregatim sosul calind in ulei 4-5 catei de usturoi tocati marunt. Adaugam sos de rosii, cateva jumatati de rosii cherry si lasam la foc mic timp de 10 minute, amestecand din cand in cand. Condimentam cu sare, piper si busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu carne si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu ciuperci, ceapa, sunca, cascaval si bechamel

Paste cu ciuperci, ceapa, sunca, cascaval si bechamel

Se taie ceapa si se caleste in putin ulei de masline pentru 5 minute,apoi se adauga ciupercile si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Lasagna cu bacon ,ciuperci si brie

Lasagna cu bacon ,ciuperci si brie

Besciamela: faina se amesteca cu laptele,nucsoara sare,piper,se omogenizeaza si se toarna peste untul

18 voturi    8 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Cred ca sunt o bunatate,ador sa mananc ravioli indiferent de umplutura folosita !

  • Gustul din bucatarie

    Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

    Multumesc!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

    Foarte apetisant!*****

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • * 2 oua
  • * faina cat cuprinde
  • * sare
  • Pentru umplutura
  • * carne tocata (de porc sau vita)
  • * 1 ceapa
  • * ulei
  • * sare
  • piper
  • oregano
  • * 1 cescuta vin alb demisec
  • Pentru sos
  • * suc de rosii
  • * cateva rosii cherry
  • * ulei
  • * usturoi
  • * busuioc

Raporteaza reteta

Retete
de Gustul din bucatarie
Hummus

Hummus

Important de stiut este ca daca o sa cumparati naut uscat, trebuie sa-l lasati de cu seara la inmuiat

4 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Ciorba de fasole boabe - de post

Ciorba de fasole boabe - de post

In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Varza la cuptor cu rasol de porc

Varza la cuptor cu rasol de porc

Rasolul de porc se spala, se curata si se pune la fiert pana ii luam spuma. Varza se toaca fideluta

2 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate,ador sa mananc ravioli indiferent de umplutura folosita !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Spaghete cu rosii,dovlecei si cascaval