autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Ravioli cu dovleac, unt si cascaval ras

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 aprilie 2005

Ingrediente
Pentru aluat - 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor. Pentru umplutura - 500 g dovleac, 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, 1 varf de cutit nucsoara rasa. Pentru sos - 125 g unt, cascaval ras, codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).,

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Ravioli - Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Umplutura - Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara. Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald. Sosul - Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt
Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu dovleac, unt si cascaval ras" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Ciuperci cu macaroane

Ciuperci cu macaroane

Se distuie ceapa tocata marunt cu apa si ulei. Cand ceapa este pe jumatate dustuita, punem ciupercile

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza
Rulouri de spaghette cu crenvursti

Rulouri de spaghette cu crenvursti

Crenvurstii se oparesc 2 min. Se scot iar in apa in care acestia au fiert se adauga sare si se fierb

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat - 380 g faina
  • 1 varf de cutit sare
  • 4 oua batute usor
  • inca un ou batut pentru lipitul marginilor. Pentru umplutura - 500 g dovleac
  • 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa. Pentru sos - 125 g unt
  • cascaval ras
  • codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara reţetă simplă Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu

47 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Pizza