autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Ravioli cu dovleac

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
Umplutura: 500 gr. dovleac, 2 linguri cozi de ceapa verde (taiate), 1 varf de cutit nucsoara Aluatul: 380 gr. faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, 1 ou batut usor (pentru uns) Sosul: 125 gr. unt, cascaval ras, cozi de ceapa verde.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Umplutura - Se coace dovleacul la foc potrivit (180 grade C) circa o ora, se lasa sa se raceasca, se scot semintele, iar miezul se desprinde de coaja si se zdrobeste cu furculita. Apoi se amesteca cu cozile de ceapa tocate marunt si cu nucsoara. Aluatul - Se pun intr-un castron faina si sarea, se face o gropita la mijloc si se toarna cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu furculita, pana ce se-ncheaga aluatul. Se aseaza pe o planseta infainata si se framanta pana ce devine elastic si neted. Se ia o patrime din aluat si se intinde o foaie foarte subtire, dreptunghiulara, apoi se intinde a doua patrime, avand grija ca foaia aceasta sa fie ceva mai mare. Se ia cu lingura umplutura de dovleac si se pune gramajoare pe prima foaie, in randuri, la distante de 5 cm. Aluatul dintre gramajoarele de dovleac se unge usor cu oul batut, dupa care se aseaza deasupra foaia a doua. Se apasa cu degetele intre gramajoare, ca sa se lipeasca foile de aluat, apoi se taie patrate, cu o rotita data prin faina sau cu un cutit ascutit. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat. Se pune apa pe foc si cand clocoteste, se baga ravioli in oala si se fierb circa 4 minute. Se scurg si se tin la cald intr-un castron. Se pune untul sa se incinga si cand s-a rumenit putin, se toarna peste ravioli. Se presara cascaval ras si se garnisesc cu cozi de ceapa verde, taiate rondele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu cerneala de sepie si scoici

Paste cu cerneala de sepie si scoici

Se pune la fiert o oala mare cu apa, pentru paste. Imediat ce incepe sa clocoteasca se pune sare

0 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza
Pogaci cu jumari

Pogaci cu jumari

Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu. Intr-un vas punem 600 gr faina ,1 lingurita

6 voturi    1 comentariu
3h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Umplutura: 500 gr. dovleac
  • 2 linguri cozi de ceapa verde (taiate)
  • 1 varf de cutit nucsoara Aluatul: 380 gr. faina
  • 1 varf de cutit sare
  • 4 oua batute usor
  • 1 ou batut usor (pentru uns) Sosul: 125 gr. unt
  • cascaval ras
  • cozi de ceapa verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete cu carne tocata