autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Ravioli cu dovleac

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
Umplutura: 500 gr. dovleac, 2 linguri cozi de ceapa verde (taiate), 1 varf de cutit nucsoara Aluatul: 380 gr. faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, 1 ou batut usor (pentru uns) Sosul: 125 gr. unt, cascaval ras, cozi de ceapa verde.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Umplutura - Se coace dovleacul la foc potrivit (180 grade C) circa o ora, se lasa sa se raceasca, se scot semintele, iar miezul se desprinde de coaja si se zdrobeste cu furculita. Apoi se amesteca cu cozile de ceapa tocate marunt si cu nucsoara. Aluatul - Se pun intr-un castron faina si sarea, se face o gropita la mijloc si se toarna cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu furculita, pana ce se-ncheaga aluatul. Se aseaza pe o planseta infainata si se framanta pana ce devine elastic si neted. Se ia o patrime din aluat si se intinde o foaie foarte subtire, dreptunghiulara, apoi se intinde a doua patrime, avand grija ca foaia aceasta sa fie ceva mai mare. Se ia cu lingura umplutura de dovleac si se pune gramajoare pe prima foaie, in randuri, la distante de 5 cm. Aluatul dintre gramajoarele de dovleac se unge usor cu oul batut, dupa care se aseaza deasupra foaia a doua. Se apasa cu degetele intre gramajoare, ca sa se lipeasca foile de aluat, apoi se taie patrate, cu o rotita data prin faina sau cu un cutit ascutit. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat. Se pune apa pe foc si cand clocoteste, se baga ravioli in oala si se fierb circa 4 minute. Se scurg si se tin la cald intr-un castron. Se pune untul sa se incinga si cand s-a rumenit putin, se toarna peste ravioli. Se presara cascaval ras si se garnisesc cu cozi de ceapa verde, taiate rondele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Tagliatella cu piept de pui

Tagliatella cu piept de pui

Tagliatellele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet cand sunt fierte se scot

22 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
pizza con tutto

pizza con tutto

Se intinde aluatul dupa care se unge cu sosul de rosii,apoi se adauga mozzarela si celelalte ingrediente

7 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Umplutura: 500 gr. dovleac
  • 2 linguri cozi de ceapa verde (taiate)
  • 1 varf de cutit nucsoara Aluatul: 380 gr. faina
  • 1 varf de cutit sare
  • 4 oua batute usor
  • 1 ou batut usor (pentru uns) Sosul: 125 gr. unt
  • cascaval ras
  • cozi de ceapa verde.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Salata de Paste cu Fructe