autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Paste si pizza

RAVIOLI CU RICOTTA SI AROMA DE PORTOCALA

Autor: COMY.M. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: COMY.M. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 15 noiembrie 2013

Ingrediente
600gr. faina alba de buna calitate,o cana lapte caldut,300 gr. ricotta,putin ulei, esenta pt. prajituri cu aroma de portocala, coaja rasa a unei portocale,2 oua, un praf de sare, pudra,putin amidon alimentar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un vas incapator, se adauga laptele caldut,un ou,un praf de sare, putin ulei si se framanta un aluat omogen. Se scurge bine ricotta si se da prin sita. Se amesteca branza cu oul, zaharul se adauga esenta si coaja de portocala si se omogenizeaza bine.Daca aluatul este moale, se adauga putin amidon alimentar.Se pune aluatul pe masa de lucru si se intinde o foaie din care se taie patrate. Se umple fiecare patrat cu ricotta si se impaturaste,sigiland bine marginile cu o furculita sau cu degetele. Se pun la fiert in apa cu sare,se scot intr-o strecuratoare,se clatesc cu apa rece pentru a nu se lipi si se scurg.Se servesc pudrati cu zahar. Poze cu preparatul final nu am apucat sa fac pentru ca s-au evaporat repede din farfurie. POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "RAVIOLI CU RICOTTA SI AROMA DE PORTOCALA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Budinca cu fidea si branza de vaci

Budinca cu fidea si branza de vaci

Intr-un vas punem la fiert apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam fideaua.Din momentul fierberii

5 voturi    0 comentarii
45 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara  reţetă cu smântână

Spaghete Carbonara reţetă cu smântână

Mod de preparare Spaghete carbonara reţetă cu smântână: Mai intai mi-am pregatit

4 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    o bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 600gr. faina alba de buna calitate,o cana lapte caldut,300 gr. ricotta,putin ulei
  • esenta pt. prajituri cu aroma de portocala
  • coaja rasa a unei portocale,2 oua
  • un praf de sare, pudra,putin amidon alimentar

Raporteaza reteta

Retete
de COMY.M.
TORT DE MERE IN RAZA

TORT DE MERE IN RAZA

Punem intr-un bol untul taiat cubulete,ouale,zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare.Mixam pana

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
TORT DE CAPSUNI CU SMANTANA

TORT DE CAPSUNI CU SMANTANA

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat pe jumatate albusurile cu 3linguri de apa rece,apoi se

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Guguluf pufos cu glazura duo

Guguluf pufos cu glazura duo

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem untul moale intr-un bol,mixam putin,adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Icre rapid