autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Ravioli (galusti de aluat) cu dovleac, unt si cascaval ras

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane):, Pentru aluat - 380 g faina, , 1 varf de cutit sare, , 4 oua batute usor, , inca un ou batut pentru lipitul marginilor., Pentru umplutura - 500 g dovleac, , 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, , 1 varf de cutit nucsoara rasa., Pentru sos - 125 g unt, , cascaval ras, , codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Ravioli - Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Umplutura - Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara. Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald. Sosul - Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli (galusti de aluat) cu dovleac, unt si cascaval ras" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Biscuiti fluturasi

Biscuiti fluturasi

Se pune intr-un bol margarina si apoi si celelalte ingrediente amestecandu-se. Se imparte aluatul

43 voturi    51 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Triunghiuri cu branza sau cu sunca

Triunghiuri cu branza sau cu sunca

Se desface foia de foietaj dupa dezghetare, se taie patratele, apoi se umple cu umplutura de branza,

29 voturi    14 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Pentru aluat - 380 g faina
  • 1 varf de cutit sare
  • 4 oua batute usor
  • inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
  • Pentru umplutura - 500 g dovleac
  • 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa.
  • Pentru sos - 125 g unt
  • cascaval ras
  • codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan