autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Red Velvet Cake- Buchet de trandafiri- un mesaj de iubire

Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2018

Ingrediente
Blat:, -270 gr. faina, -1/2 lingurita de sare, -550 gr. zahar, -225 gr. unt, -2 oua, -1 lingura de cacao, -1 1/2 linguri de colorant rosu lichid, -240 gr.lapte batut, sau iaurt(eu am folosit Danone Cremosso, e foarte bun si cremos), -1 lingurita esenta de vanilie, -1/2 lingura bicarbonat, -1 lingura otet, Crema:, -450 gr. branza fina, -450 gr. unt, -200 gr. zahar praf, -2 lingurite esenta de vanilie, Decor:, -pasta de zahar verde deschis, -pasta de zahar verde inchis, -trandafiri din pasta de zahar alba si roz cam 30 de bucati

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

*Blat:

1. Amestecam faina cu sarea si apoi punem vasul deoparte.

2. Intr-un bol amestecam pana devin spuma untul si zaharul .

3. Adaugam la unt ouale, cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare.

4. Adaugam si faina alternand cu iaurtul, incepem si terminam cu faina.

5. Adaugam si esenta de vanilie.Intr-un castronel punem colorantul lichid, cacaua si amestecam cu o furculita pana devine ca si o pasta.O adaugam in compozitie.Mixam bine.

6. In alt castronel stingem praful de copt cu otetul, omogenizam bine si cand face spuma le punem imediat in aluatul format.Mai batem la viteza medie-mare 1-2 minute pana compozitia este omogena.

7. Impartim totul in 4 cantitati egale(eu le-am cantarit sa fie cat mai la fix).

8. Turnam compozitita intr-o tava cu diametrul de 16 cm. tapetata cu unt si faina (sau cu folie) si o nivelam cu o spatula.Dam tava la cuptor 25-30 de minute, sau pana blatul este patruns si trece testul scobitorii.Cand este gata il rasturnam si il lasam la racit.Le coacem apoi si pe celelalte.



Nota:Eu am copt 4 blaturi separat pentru ca am vrut sa fie cat mai egale...insa, intr-o tava mai mare se poate coace tot blatul odata(in acest caz perioada de coacere va fi mai mare) si apoi taiat in cate felii doriti sa aiba tortul.Eu am taiat in doua fiecare blat( din cele 4) si astfel mi-au rezultat 8 felii(din care una am servit instant...ne-a fost prea pofta).



*Crema :

1. Intr-un bol punem branza, untul, esenta de vanilie si le batem pana devin spumoase.

2. Adaugam apoi pe rand si zaharul, marim viteza si batem in continuare pana se omogenizeaza.

Nota:Daca crema este prea groasa mai puteti adauga putin lapte ca sa se inmoaie, daca este prea subtire mai puteti adauga putin zahar, sau sa o dati la rece ca sa se intareasca .



*Ansamblare:

1. Ungem foile de blat cu crema, le suprapunem, ungem cu crema tortuletul rezultat si in exterior pe toate partile.

2. Deasupra tortului punem mai multa crema si o nivelam cu cutitul in asa fel incat sa facem o bolta pe care sa putem aranja trandafirii.Dam apoi tortul la rece.

3. Dupa ce s-a racit bine, il imbracam in pasta de zahar verde asa:

-rupem bucatele din ambele culori de pasta de zahar pe care le modelam cu ajutorul palmelor in bete lunguiete potrivit de groase(cam de 7-10 mm).

-asezam vertical pe marginea tortului fasii alternate din pasta verde deschis si verde inchis pana imbracam tot tortul de jur imprejur.

-taiem surplusul cu un cutit bine ascutit atat din partea de sus cat si din partea de jos, apoi aranjam trandafirii deasupra.

4. Am pregatit pasta de zahar si am confectionat trandafirii special pentru acest tort.Am facut cam 33-35 de trandafiri in doua nuante, alb si roz.

5. De asemenea am facut si 3 fluturasi, mi-au placut tare mult.

6. Am pus fluturasii in varful unor sarmulite spiralate si apoi i-am infipt in mijlocul buchetului de trandafiri.Arata asa de bine!!!

7. Acestea fiind spuse, '' Red velvet cake''-buchet de trandafiri, cu mesaj de iubire este gata!

Puteti sa-l prezentati, sa impresionati pe cei dragi si apoi sa serviti!

Pofta mare va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Red Velvet Cake- Buchet de trandafiri- un mesaj de iubire" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Black Forest Cake - Tort Padurea Neagra

Black Forest Cake - Tort Padurea Neagra

Dupa multe cautari si plimbari pe cararile internetului,am gasit in sfarsit o reteta pe placul meu.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu fructe

Tort cu fructe

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu sarea, se adauga treptat

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -270 gr. faina
  • -1/2 lingurita de sare
  • -550 gr. zahar
  • -225 gr. unt
  • -2 oua
  • -1 lingura de cacao
  • -1 1/2 linguri de colorant rosu lichid
  • -240 gr.lapte batut
  • sau iaurt(eu am folosit Danone Cremosso
  • e foarte bun si cremos)
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -1/2 lingura bicarbonat
  • -1 lingura otet
  • Crema:
  • -450 gr. branza fina
  • -450 gr. unt
  • -200 gr. zahar praf
  • -2 lingurite esenta de vanilie
  • Decor:
  • -pasta de zahar verde deschis
  • -pasta de zahar verde inchis
  • -trandafiri din pasta de zahar alba si roz cam 30 de bucati

Raporteaza reteta

Retete
de Angelica
Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Pentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem

4 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Cupcakes love bouquet

Cupcakes love bouquet

Aluat: 1.Incalzim cuptorul la 180 gr.sau la treapta medie 2.Pregatim doua tavi de briose si hartii

0 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac de carne

Cozonac de carne

1.Tapetam o tava de cozonac cu folie de aluminiu (sau hartie de copt) in asa fel incat folia sa ramana

3 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE