autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Reteta de baza CIORBA DE LEGUME

Autor: Alex1949 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alex1949 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Ingrediente
1 lingurita ulei vegetal, 2 bucati praz taiate sau o cana cu ceapa taiata, 2 morcovi taiati in bucati, 2 teline potrivite, taiate bucati, 1 catel mic de usturoi, taiat in bucati, 8 cani de apa, 1 frunza de dafini, 6 boabe de piper (intregi), 1/2lingurita cimbru uscat, 2 cartofi potriviti ca marime curatati si taiati, sare si piper dupa gust, 6 frunze de patrunjel tocate

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1. Se pune uleiul in oala pentru supa.Se adauga prazul(ceapa) ,morcovii si telina ,se amesteca la foc potrivit timp de 2 minute pana cand legumele incep sa se inmoaie.
Se adauga usturoiul si se mai lasa pe foc inca un minut.

2. Se adauga restul de ingrediente si se pune din nou la fiert.Cand da in clocot se reduce focul se mai lasa 45 de minute sau pana cand legumele sunt moi.Se gusta si se mai condimenteaza, daca este cazul.

3. Se ia ciorba de pe foc si se strecoara imediat,pastrand legumele,daca sunt necesare.Se lasa ciorba sa se raceasca si apoi se pune la rece( pana la 3 zile).Aceasta se va folosi in alte mancaruri.Se obtin 6 cani.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de baza CIORBA DE LEGUME" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa de cartofi cu ciuperci

Supa de cartofi cu ciuperci

Se maruntesc cartofi, ceapa si usturoiul. Amestecul de mai sus se caleste in untul incins, se toarna

7 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu carne de vita

Ciorba de cartofi cu carne de vita

Se curata ceapa,morcovul,telina, ardelul se spala apoi se tau cubulete.Intr-o oala se pune putin

14 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 lingurita ulei vegetal
  • 2 bucati praz taiate sau o cana cu ceapa taiata
  • 2 morcovi taiati in bucati
  • 2 teline potrivite
  • taiate bucati
  • 1 catel mic de usturoi
  • taiat in bucati
  • 8 cani de apa
  • 1 frunza de dafini
  • 6 boabe de piper (intregi)
  • 1/2lingurita cimbru uscat
  • 2 cartofi potriviti ca marime curatati si taiati
  • sare si piper dupa gust
  • 6 frunze de patrunjel tocate

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi acrita cu zeama de varza