autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Reteta de baza CIORBA DE LEGUME

Autor: Alex1949 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alex1949 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Ingrediente
1 lingurita ulei vegetal, 2 bucati praz taiate sau o cana cu ceapa taiata, 2 morcovi taiati in bucati, 2 teline potrivite, taiate bucati, 1 catel mic de usturoi, taiat in bucati, 8 cani de apa, 1 frunza de dafini, 6 boabe de piper (intregi), 1/2lingurita cimbru uscat, 2 cartofi potriviti ca marime curatati si taiati, sare si piper dupa gust, 6 frunze de patrunjel tocate

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1. Se pune uleiul in oala pentru supa.Se adauga prazul(ceapa) ,morcovii si telina ,se amesteca la foc potrivit timp de 2 minute pana cand legumele incep sa se inmoaie.
Se adauga usturoiul si se mai lasa pe foc inca un minut.

2. Se adauga restul de ingrediente si se pune din nou la fiert.Cand da in clocot se reduce focul se mai lasa 45 de minute sau pana cand legumele sunt moi.Se gusta si se mai condimenteaza, daca este cazul.

3. Se ia ciorba de pe foc si se strecoara imediat,pastrand legumele,daca sunt necesare.Se lasa ciorba sa se raceasca si apoi se pune la rece( pana la 3 zile).Aceasta se va folosi in alte mancaruri.Se obtin 6 cani.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de baza CIORBA DE LEGUME" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu fasole verde

Ciorba de porc cu fasole verde

Daca as putea sa mananc doar un singur fel toata viata ar fi ciorba, am fost invatata de mica la

8 voturi    2 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba

Ciorba "usoara " de pui

Se pune carnea la fiert in aprox.4 litri de apa, cu o lingura de vegeta. Se ia spuma, dupa care

31 voturi    11 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 lingurita ulei vegetal
  • 2 bucati praz taiate sau o cana cu ceapa taiata
  • 2 morcovi taiati in bucati
  • 2 teline potrivite
  • taiate bucati
  • 1 catel mic de usturoi
  • taiat in bucati
  • 8 cani de apa
  • 1 frunza de dafini
  • 6 boabe de piper (intregi)
  • 1/2lingurita cimbru uscat
  • 2 cartofi potriviti ca marime curatati si taiati
  • sare si piper dupa gust
  • 6 frunze de patrunjel tocate

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de curcan cu costita si zdrente colorate