autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Reteta de baza pentru aluat de paste de ou

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
600 g faina „00”, 6 oua sau 12 galbenusuri de ou, preferabil ecologice

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti faina pe o suprafata de lucru sau intr-un castron. Faceti o adancitura in mijloc si spargeti ouale inauntru. Cu o furculita, bateti-le pana la omogenizare. Amestecati-le cu faina cat mai bine, astfel incat sa nu fie prea lipicioase. Apoi frecati-va mainile cu putina faina si apucati-va de framantat. Cu aceasta ocazie va puteti da frau liber emotiilor – profitati! In final va trbui sa obtineti o bucata de aluat neted, lucios si elastic. Acoperiti-l cu folie de plastic si lasati-l sa stea o jumatate de ora in frigider, inainte de a-l intinde si a-l modela.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de baza pentru aluat de paste de ou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Budinca de paste cu 3 feluri de branza si rucola

Budinca de paste cu 3 feluri de branza si rucola

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.Scurgem de apa si clatim cu apa rece. Usturoiul

1 vot    0 comentarii
45 min
Paste si pizza
Icre  de caras

Icre de caras

Se pun icrele,zeama de lamiie si o cescuta de apa minerala intr-un vas cu peretele inalt ,se mixeaza

10 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 600 g faina „00”
  • 6 oua sau 12 galbenusuri de ou
  • preferabil ecologice

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza Suprema