autor:

autor

» » Fripturi

Reteta de mici

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg pulpa degresat de porc, 1 kg pulpa de vitel (poate fi 1/2 kg pulpa vita si 1/2 kg pulpa batal), 1/2 litru supa de oase condimentata, 1 capatana usturoi, 1 lingurita bicarbonat, 1 lingurita cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 1h

76 voturi

Mod de preparare

Supa de oase se prepare din 3 kg oase de vita sparte si fierte in 2 litri de apa. Se lasa sa scada pina ajunge la 1/2 litru de supa. Se da de pe foc si se condimenteaza cu usturoi, o capatina, maruntit si frecat cu circa 25-30 ml ulei de foarea soarelui sau masline, sare dupa gust si o lingurita de bicarbonat. Carnea proaspata, se toaca prin masina cu sita potrivita apoi se framinta turnindu-se cite putin supa de oase puna se inglobeaza toata supa si compozitia devine pastoasa si bine legata. Framintatul se face timp de circa 30 minute, ca altfel mici nu au gust. Se lasa la macerat 24 de ore, in frigider intr-un vas acoperit. Pentru a da forma micilor se trece prin masina de tocat fara sita, doar cu palnia de carnati de porc si se portioneaza la lungimea palmei, intre degetul mic si aratator. Nu se folosesc alte condimente pentru ca strica gustul.
Cu mustar, mujdei de usturoi, cartofi prajiti si franzela
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de mici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Super !

  • Razvan , 02 decembrie 2009

    La mici nu se pune carne de porc. E elementar.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 august 2009

    Si eu fac mititei

Dificultate

Redusa

Timp

1h

76 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pulpa degresat de porc
  • 1 kg pulpa de vitel (poate fi 1/2 kg pulpa vita si 1/2 kg pulpa batal)
  • 1/2 litru supa de oase condimentata
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pui umplut