autor:

autor

» » Fripturi

Reteta de mici

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg pulpa degresat de porc, 1 kg pulpa de vitel (poate fi 1/2 kg pulpa vita si 1/2 kg pulpa batal), 1/2 litru supa de oase condimentata, 1 capatana usturoi, 1 lingurita bicarbonat, 1 lingurita cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 1h

76 voturi

Mod de preparare

Supa de oase se prepare din 3 kg oase de vita sparte si fierte in 2 litri de apa. Se lasa sa scada pina ajunge la 1/2 litru de supa. Se da de pe foc si se condimenteaza cu usturoi, o capatina, maruntit si frecat cu circa 25-30 ml ulei de foarea soarelui sau masline, sare dupa gust si o lingurita de bicarbonat. Carnea proaspata, se toaca prin masina cu sita potrivita apoi se framinta turnindu-se cite putin supa de oase puna se inglobeaza toata supa si compozitia devine pastoasa si bine legata. Framintatul se face timp de circa 30 minute, ca altfel mici nu au gust. Se lasa la macerat 24 de ore, in frigider intr-un vas acoperit. Pentru a da forma micilor se trece prin masina de tocat fara sita, doar cu palnia de carnati de porc si se portioneaza la lungimea palmei, intre degetul mic si aratator. Nu se folosesc alte condimente pentru ca strica gustul.
Cu mustar, mujdei de usturoi, cartofi prajiti si franzela
Supa de oase se prepare din 3 kg oase de vita sparte si fierte in 2 litri de apa. Se lasa sa scada pina ajunge la 1/2 litru de supa. Se da de pe foc s
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de mici" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Fripturi
Rulada din muschi de porc

Rulada din muschi de porc

Carnea se amesteca cu oul,ceapa tocata marunt,sosul de hrean,pesmetul,busuiocul tocat fin si se asezoneaza

22 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui la cuptor cu garnitura de cartofi copti

Pui la cuptor cu garnitura de cartofi copti

Se spala puiul, se introduce in punga Knorr impreuna cu ceapa taiata cubulete, 4-5 catei de usturoi,

5 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Fripturi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Super !

  • Fara foto

    Razvan , 02 decembrie 2009

    La mici nu se pune carne de porc. E elementar.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 august 2009

    Si eu fac mititei

Dificultate

Redusa

Timp

1h

76 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pulpa degresat de porc
  • 1 kg pulpa de vitel (poate fi 1/2 kg pulpa vita si 1/2 kg pulpa batal)
  • 1/2 litru supa de oase condimentata
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita cimbru

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Pentru sosul de ceapa verde, amestecati toate ingredientele si lasati deoparte. Intr-o oala

3 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Ingrediente pentru 4 persoane: 500-600 gr piept de pui 200 ml smântână 2 linguri

1 vot    2 comentarii
30 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete
din Fripturi
piept de porc umplut

piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Intr-un bol mare se amesteca cimbrul uscat, boiaua, zaharul brun, sarea si piperul proaspat macinat impreuna cu uleiul de masline si

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi