autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Risotto alla marinara

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 06 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 06 mai 2010

Ingrediente
Ingrediente necesare pentru risotto : 250 grame orez pentru risotto ( arborio am pus eu ), 2 linguri ulei de masline extravirgin ( Puget am folosit este un ulei de masline obtinut din amestec de masline verzi si negre, extraordinar la gust ), 2 catei de usturoi, 3 cepe mici echalote, 200 grame de fructe de mare ( am folosit fructe de mare proaspete : creveti nedecorticati, inele de calamar si 3 sortimente de scoici ( midii, palourde si amande ), o conserva de rosii decojite, un pahar de vin alb sec ( Sauvignon blanc am pus eu ), o legatura de patrunjel verde, o nuca de unt, sare, piper proaspat macinat., Pentru stock : fructele de mare pentru risotto, o tija de telina, cateva tije de patrunjel, cateva rondele de morcov, o bucata de pastranac, 2 rosii decojite, o ceapa mica, putina sare, putin piper proaspat macinat, saculetul cu lingura de condimente pentru supe de peste pe care l-am descris mai sus.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Preparare : am inceput prin a prepara stockul, am cladit intr-un vas mai inalt fructele de mare, am adaugat legumele si verdeata , putina sare si un litru pe apa rece. L-am lasat sa fiarba minute 20 de minute de cand a inceput sa clocoteasca , spumandu-l cu grija atunci cand a fost cazul. Midii am avut cumparate in cantitate mai mare si nu le-am folosit la rissoto pe cele fierte in stock pentru ca ar fi fost prea fierte ( ele sunt gata in 5 minute ) asa ca pentru risotto le-am fiert separat doar 5 minute . Sincer am preferat sa il fac doar cu fructe de mare fara peste ca sa pastreze aroma pura a fructelor de mare.
Dupa ce am avut stockul preparat l-am filtrat si am ales fructele de mare si am pornit in aventura prepararii de risotto. Am pastrat stockul la cald intr-un vas pe aragaz.

Separat in alt vas am pus uleiul de masline la incins,am adaugat apoi ceapa si tija de telina taiate cubulete si le-am lasat sa se patrunda putin la foc mic, amestecand cu grija. Am adaugat apoi orezul si l-am lasat sa se imbrace putin in stratul de ulei incins pana a devenit translucid. A venit momentul ca vinul alb sa isi aduca contributia, l-am turnat peste orez si l-am lassat sa clocoteasca pana ce a fost absorbit de orez. Totul se intampla la foc mediu spre mic, se amesteca cu grija si sa acorda atentia necesara capriciosului risotto.

Dupa aceea se adauga pe rand cate un polonic de stock si se amesteca incet asteptand ca orezul sa fiarba si sa se incorporeze lichidul. Operatiunea se repeta cu rabdare timp de aproximativ 15 minute.

Dupa aceea degustam orezul si daca este aproape facut, putin uscat in mijoc doar este momenul sa adaugam fructele de mare, rosiile decojite maruntite, usturoiul zdrobit si patrunjelul verde maruntit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto alla marinara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui Hawai

Piept de pui Hawai

Fileurile de pui, sarate, piperate si parfumate cu praf de curry, se prajesc scurt in ulei, pe ambele

4 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Tocana bunicii

Tocana bunicii

Mod de preparare: Sosul il pregatim in ceaun, se incinge uleiul si se calesc rosiile taiate potrivit

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sylvia , 11 mai 2010

    Multumesc mult !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Foarte frumos!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    10 cu felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Foarte aromat si prezentare super!

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Va multumesc mult , pacat ca nu sunteti mai aproape sa va si ofer o portie, as face-o cu mare placere!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Pentru cei care adora fructele de mare, mancarea ta este un deliciu! Prezentare frumoasa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      O bunatate!arata minunat

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Ce apetisant arata,bravo.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Foarte buna! Sanatoasa si gustoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Foarte frumos ti-a iesit, imi place ca e foarte colorat platoul de fiecare data cu bunatati si admir lucrul acesta, ti se face pofta instantaneu. Numai vorbe de lauda!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      o reteta deosebita,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Ca de obicei ...o minunatie...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Intr-adevar este o "aventura" aceasta reteta ,dar merita incercata.Ai prezentat-o foarte frumos.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru risotto : 250 grame orez pentru risotto ( arborio am pus eu )
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin ( Puget am folosit este un ulei de masline obtinut din amestec de masline verzi si negre
  • extraordinar la gust )
  • 2 catei de usturoi
  • 3 cepe mici echalote
  • 200 grame de fructe de mare ( am folosit fructe de mare proaspete : creveti nedecorticati
  • inele de calamar si 3 sortimente de scoici ( midii
  • palourde si amande )
  • o conserva de rosii decojite
  • un pahar de vin alb sec ( Sauvignon blanc am pus eu )
  • o legatura de patrunjel verde
  • o nuca de unt
  • sare
  • piper proaspat macinat.
  • Pentru stock : fructele de mare pentru risotto
  • o tija de telina
  • cateva tije de patrunjel
  • cateva rondele de morcov
  • o bucata de pastranac
  • 2 rosii decojite
  • o ceapa mica
  • putina sare
  • putin piper proaspat macinat
  • saculetul cu lingura de condimente pentru supe de peste pe care l-am descris mai sus.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

Sylvia

Multumesc mult !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Fasole lata cu manzat