Puneti la fiert 1,5 litri de apa cu patratelele de concentrat de supa. Dati vasul deoparte. Taiati muschiul tiganesc (sau orice piept de porc afumat) in felii. Curatati usturoiul.
Spalati ciupercile si taiati-le in bucati. Puneti sa se incinga 30 de grame de unt (o lingura de supa cu varf) intr-o tigaie si caliti in el ciupercile, muschiul taiat felii si cateii de usturoi intregi. Sarati, piperati, lasati sa fiarba totul vreme de 10 minute, in apa lasata de ciuperci.
Curatati si tocati ceapa. Caliti-o intr-o alta tigaie, in 30 gr. de unt, pana se aureste. Adaugati orezul si lasati-l sa se caleasca impreuna cu ceapa, pana ce devine sticlos. Turnati o cana de supa de vita si puneti orezul sa fiarba pe flacara mica, cca 20 de minute, adaugand mereu supa, pe masura ce lichidul este absorbit. Sarati, piperati.
Gustati ca sa vedeti daca orezul e bine fiert. Apoi adaugati ciupercile, feliile de muschi afumat si cateii de usturoi, parmezanul sau cascavalul ras si restul de unt. Amestecati cu grija si lasati cratita pe marginea plitei, vreme de 3 minute. Serviti Risotto foarte fierbinte, presarat cu patrunjel tocat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii