autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Risotto clasic cu ciuperci

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
350 gr. orez cu bobul rotund (pe cutiile de import scrie "arborio"), 200 gr. muschi tiganesc, 500 gr. ciuperci (in Maramures si in Ardeal se gasesc la piata, urechiuse sau galbiori), 100 gr. unt, 2 catei de usturoi, 3 patratele de concentrat de supa de vaca, 1 ceapa mica, 100 gr. parmezan sau cascaval ras, 1 legatura de patrunjel, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Puneti la fiert 1,5 litri de apa cu patratelele de concentrat de supa. Dati vasul deoparte. Taiati muschiul tiganesc (sau orice piept de porc afumat) in felii. Curatati usturoiul.
Spalati ciupercile si taiati-le in bucati. Puneti sa se incinga 30 de grame de unt (o lingura de supa cu varf) intr-o tigaie si caliti in el ciupercile, muschiul taiat felii si cateii de usturoi intregi. Sarati, piperati, lasati sa fiarba totul vreme de 10 minute, in apa lasata de ciuperci.
Curatati si tocati ceapa. Caliti-o intr-o alta tigaie, in 30 gr. de unt, pana se aureste. Adaugati orezul si lasati-l sa se caleasca impreuna cu ceapa, pana ce devine sticlos. Turnati o cana de supa de vita si puneti orezul sa fiarba pe flacara mica, cca 20 de minute, adaugand mereu supa, pe masura ce lichidul este absorbit. Sarati, piperati.
Gustati ca sa vedeti daca orezul e bine fiert. Apoi adaugati ciupercile, feliile de muschi afumat si cateii de usturoi, parmezanul sau cascavalul ras si restul de unt. Amestecati cu grija si lasati cratita pe marginea plitei, vreme de 3 minute. Serviti Risotto foarte fierbinte, presarat cu patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto clasic cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Tortiglioni cu fructe de mare

Tortiglioni cu fructe de mare

Nu am mai scris cantitatea pentru ultimul ingredient deoarece la mine au fost mult mai multe decat

0 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Spaghete carbonara cu spanac si carne tocata

Spaghete carbonara cu spanac si carne tocata

Se pune apa cu o lingurita de sare, la fiert, iar cand da in clocot, se dauga spaghetele, fara sa

5 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 350 gr. orez cu bobul rotund (pe cutiile de import scrie "arborio")
  • 200 gr. muschi tiganesc
  • 500 gr. ciuperci (in Maramures si in Ardeal se gasesc la piata
  • urechiuse sau galbiori)
  • 100 gr. unt
  • 2 catei de usturoi
  • 3 patratele de concentrat de supa de vaca
  • 1 ceapa mica
  • 100 gr. parmezan sau cascaval ras
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
LITERE CU GRIS SI GEM