Risotto cu ciuperci la slow cooker Crock Pot

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Risotto cu ciuperci la slow cooker Crock Pot

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 3 cani apa
  • 50 ml vin alb
  • 400 gr ciuperci din conserva
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 100 gr parmezan

Mod de preparare

Punem uleiul de masline, ceapa si ciupercile in vasul slow cooker-ului Crock Pot. Pentru ca acesta poate fi folosi si pe aragaz, dar numai la foc mic doar atat cat ceapa sa devina translucida. Atentie, producatorul avertizeaza ca nu este recomandata utilizarea vasului direct pe flcara, dar din experienta mea la foc mic nu a fost nicio problema.

Mutam vasul in aparatul de gatit slow cooker Crock Pot si adaugam orezul.

Completam cu apa si vinul.

Adaugam putin sare, nu foarte multa pentru ca si parmezanul este sarat.

Punem capacul.

Cuplam slow cooker-ul la sursa de curent. Setam la modul de gatire Low pentru doua ore.

Cnd timpul de gatire a expirat ridicam capacul si adaugam imediat parmezanul ras. Amestecam imediat si daca asezonam cu sare si piper dupa gust. Am obtinut un risotto delicios si foarte cremos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor