Riz cantonais cu ciulama de ficatei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Riz cantonais cu ciulama de ficatei

Ingrediente

  • - pentru orez
  • 200 g orez
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 oua
  • 1 ceapa mare ( 2 mici)
  • 80 g mazare congelata
  • 80 g sunca crud-uscata
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingura chivas
  • sare
  • piper
  • - pentru ciulama
  • 500 g ficatei de pui
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov mic
  • 1/3 ardei kapia
  • 3 linguri faina
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Preparam orezul punandu-l la fiert in apa cu putina sare( o parte orez la trei parti apa).Il fierbem cam 15 minute, dar depinde si de tipul orezului.

Punem putin ulei intr-o cratita si apoi il lasam sa se incalzeasca.1/2 din ceapa si ardeiul taiate le calim putin in ulei, apoi le scoatem in tigaie si le tinem la cald.

Cealalta 1/2 de ceapa o calim in alt ulei si apoi adaugam bucatile de sunca si le prajim.

Mazarea si morcovul taiat le calim in putin ulei, le asezonam , adaugam putina apa si lasam sa fiarba 15 minute, apoi rasturnam apa in care au fiert.

Din cele doua oua batute bine si asezonate facem o omleta si dupa ce s-a racit o taiem cubulete.

In tigaia in care s-au prajit cubuletele de sunca( cu ceapa) adaugam morcovul, mazarea, orezul fiert, omleta cuburi si cozile de chivas taiate.

Le lasam 3 minute pe foc, dupa care stingem aragazul.

Preparam ciulamaua de ficatei: curatam bine ficateii , ii spalam si ii taiem in doua, apoi ii punem la scurs intr-o sita.

Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica, ceapa si usturoiul le curatam si le taiem marunt.

Ardeiul il tocam marunt.

Punem intr-o cratita doua linguri cu ulei si tragem la tigaie legumele, cateva minute.

Adaugam apoi ficateii bine scursi si amestecam cu o spatula pina se albesc ficateii ,pe fiecare parte.

Adaugam un pahar cu apa ( supa de pui ar fi cel mai bine) si condimentam ficateii. Nu va fie teama ca nu se vor intari.

Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic 10 minute.

Faina o amestecam cu smantana avand grija sa nu faca cocoloase- daca e prea groasa , adaugam putin lapte- si ii adaugam 1-2 plolonice din sosul in care au fiert ficateii.

Rasturnam compozitia peste ficatei si amestecam, lasand sa dea un clocot.

Patrunjelul verde il tocam marunt si il presaram deasupra, invartim sa se omogenizeze.

Servim orezul alaturi de 2-3 bucati de ficatei si o salata.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor