autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri pentru copii

Riz cantonais cu ciulama de ficatei

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 10 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 10 iunie 2016

Ingrediente
- pentru orez, 200 g orez, 1 morcov, 1/2 ardei gras rosu, 2 oua, 1 ceapa mare ( 2 mici), 80 g mazare congelata, 80 g sunca crud-uscata, 3 linguri ulei masline, 1 lingura chivas, sare, piper, , - pentru ciulama, 500 g ficatei de pui, 1 ceapa alba, 1 ceapa rosie, 3 catei de usturoi, 1 morcov mic, 1/3 ardei kapia, 3 linguri faina, 200 ml smantana, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Preparam orezul punandu-l la fiert in apa cu putina sare( o parte orez la trei parti apa).Il fierbem cam 15 minute, dar depinde si de tipul orezului.
Punem putin ulei intr-o cratita si apoi il lasam sa se incalzeasca.1/2 din ceapa si ardeiul taiate le calim putin in ulei, apoi le scoatem in tigaie si le tinem la cald.
Cealalta 1/2 de ceapa o calim in alt ulei si apoi adaugam bucatile de sunca si le prajim.
Mazarea si morcovul taiat le calim in putin ulei, le asezonam , adaugam putina apa si lasam sa fiarba 15 minute, apoi rasturnam apa in care au fiert.
Din cele doua oua batute bine si asezonate facem o omleta si dupa ce s-a racit o taiem cubulete.
In tigaia in care s-au prajit cubuletele de sunca( cu ceapa) adaugam morcovul, mazarea, orezul fiert, omleta cuburi si cozile de chivas taiate.
Le lasam 3 minute pe foc, dupa care stingem aragazul.
Preparam ciulamaua de ficatei: curatam bine ficateii , ii spalam si ii taiem in doua, apoi ii punem la scurs intr-o sita.
Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica, ceapa si usturoiul le curatam si le taiem marunt.
Ardeiul il tocam marunt.
Punem intr-o cratita doua linguri cu ulei si tragem la tigaie legumele, cateva minute.
Adaugam apoi ficateii bine scursi si amestecam cu o spatula pina se albesc ficateii ,pe fiecare parte.
Adaugam un pahar cu apa ( supa de pui ar fi cel mai bine) si condimentam ficateii. Nu va fie teama ca nu se vor intari.
Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic 10 minute.
Faina o amestecam cu smantana avand grija sa nu faca cocoloase- daca e prea groasa , adaugam putin lapte- si ii adaugam 1-2 plolonice din sosul in care au fiert ficateii.
Rasturnam compozitia peste ficatei si amestecam, lasand sa dea un clocot.
Patrunjelul verde il tocam marunt si il presaram deasupra, invartim sa se omogenizeze.
Servim orezul alaturi de 2-3 bucati de ficatei si o salata.
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Riz cantonais cu ciulama de ficatei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Mancare de cartofi cu smantana si oua romanesti

Mancare de cartofi cu smantana si oua romanesti

Curatam cartofii, ii taiem in doua si ii punem 10-15 minute la fiert in apa cu putina sare. Intr-un

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Chec aperitiv cu dovlecel verde

Chec aperitiv cu dovlecel verde

Pentru inceput dovlecelul il spalam si il curatam de coaja, apoi il dam pe razatoare. Presaram putina

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri pentru copii

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • - pentru orez
  • 200 g orez
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 oua
  • 1 ceapa mare ( 2 mici)
  • 80 g mazare congelata
  • 80 g sunca crud-uscata
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingura chivas
  • sare
  • piper
  • - pentru ciulama
  • 500 g ficatei de pui
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov mic
  • 1/3 ardei kapia
  • 3 linguri faina
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri pentru copii

Strudel cu mere din aluat de casa Strudel cu mere din aluat de casa

Pentru inceput facem ciulamaua. Datorita ei, aluatul de strudel il putem intinde in foite extrem de subtiri. Intr-un ibric punem faina

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Budinca pain perdu cu branza –budinca brutarului Budinca pain perdu cu branza –budinca brutarului

Se amesteca smantana cu ouale batute. Se da branza pe razatoare, se toaca verdeata marunt si se adauga peste smantana. Se adauga si

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Tort estival cu capsuni si cirese