autor:

Mariuta

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Roșii umplute la cuptor

Autor: Mariuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 08 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mariuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 08 septembrie 2013

Ingrediente
6 roșii mari, 200-250 gr.de ciuperci proaspete (sau congelate), 1 ceapă mare, 200 gr. cașcaval (Gouda), ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Spălăm roșiile, taiem pălăria și cu ajutorul unei linguri scoatem atent pulpa și semințele din interior așezându-le într-un vas termorezistent. Spălăm ciupercile (eu folosesc champignon obișnuit) și le tăiem felii. La fel procedăm și cu ceapa, după care le călim împreună pe tigaie în 2 linguri de ulei. Acum umplem roșiile pe jumătate (sau 3/4) cu această umplutură (tapetând puțin în interior) iar deasupra așezăm compact cașcavalul tăiat cuburi de 1 cm. Acoperim roșiile cu pălăriile inițial tăiate și punem la cuptor pentru 30 minute la foc mediu, până roșiile devin moi, iar cașcavalul complet topit. Eu obișnuiesc să acoper tava cu o folie de aluminiu ca roșiile să fie mai suculente și fragede.
Daca ti-a placut reteta noastra "Roșii umplute la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rosii umplute la cuptor

Rosii umplute la cuptor

Se spala 2 rosii mai rotunjoare, in care se taie un capacel si se scoate cu lingura miezul carnos,

3 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Dovlecei si rosii umplute, la cuptor

Dovlecei si rosii umplute, la cuptor

Dovlecei spalati si stersi se taie la capete, apoi se taie in doua bucati egale.Se curata de miez,

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Cuşnir , 15 septembrie 2013

    Data viitoare o să încerc și cu usturoi ;)

  • Fara foto

    Maria Cuşnir , 15 septembrie 2013

    Am inventat rețeta pur întâmplător. Inițial am vrut să fac ardei umpluți și câteva roșii umplute pe lângă ei (după rețeta franceză), însa fiindcă nu mi-a ajuns umplutură din orez pentru roșii, am hotărât sa le umplu cu ciuperci și ceapă. Mare mi-a fost surprinderea când am gustat și m-am convins că este o rețetă pe cît de simplă, pe atât de delicioasă! :)

  • Fara foto

    , 15 septembrie 2013

    interesanta reteta ,dar eu as pune la calit si un catel de usturoi

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 6 roșii mari
  • 200-250 gr.de ciuperci proaspete (sau congelate)
  • 1 ceapă mare
  • 200 gr. cașcaval (Gouda)
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Mariuta
Bostanei (dovlecei) gratinati

Bostanei (dovlecei) gratinati

Se taie dovleceii fâșii de-a lungul și se pun la fiert într-o cratiță cu apă clocotindă

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supă-cremă de spanac cu ciuperci

Supă-cremă de spanac cu ciuperci

Legumele le curățim, le tăiem în bucați mai mari și le punem la fiert în 1-1,5 litri de apă

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Salată din bastonașe de crabi

Salată din bastonașe de crabi

Fierbem separat 2 cartofi medii, 2 linguri de orez, 3 ouă. Le lăsăm la răcit după care curațim

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Shakshuka cu vinete