autor:

Fara foto

» » Fripturi

roast beef mediteranean

Autor: sorin krumholtz (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorin krumholtz (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2009

Ingrediente
1,2 kg muschi lat de vitel (cred ca englezii il numesc tenderloin roast, iar prin alte parti este numit sinta), 10 catei de usturoi, sare groasa, de bucatarie, piper macinat gros, herbes de Provence sau herbe di Toscana (sant de fapt un amestec de busuioc, iasomie si tymin uscate), 2/3 pahar ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la maximum (200-220 gr.C). Carnea se aseaza intr-un vas rezistent la caldura. Se fac in carne 10 gauri in care se introduc cei 10 catei de usturoi. Se presara, din tot sufletul, sare, piper si herbes de Provence. Se toarna uleiul de masline. Se freaca (...) condimentele presarate peste carne, impreuna cu uleiul de masline. Vasul descoperit se introduce in cuptor pentru 10 minute. Dupa 10 minute se intoarce carnea si se lasa alte 10 minute. Se da focul la jumatate si se mai lasa 10 + 10 minute. In final, carnea frumos rumenita in exterior va avea o dunga rosie, vie, la mijloc. Daca n-ati terminat toata bucata la masa de pranz/seara (ceea ce nu prea cred), veti avea o tartina excelenta a doua zi, la serviciu.
Garnitura ideala: cartofei marunti, zisi \"cartofi noi\", peste care la fel se presara sare groasa, piper, herbes de Provence, catei de usturoi spalati dar necojiti. Totul se amesteca bine si se pune intr-un vas rezistent la caldura, acoperit, in cuptorul dat la maximum. Cat timp ?! Pana ce casa se umple de un miros divin. Daca nu aveti 2 cuptoare, pentru a le pregati in paralel, faceti intai cartofii, care pot fi reancalziti rapid.
N.B. - daca aveti chef, stoarceti cateii de usturoi copti impreuna cu cartofii si ungeti-i pe o felie de paine - delicatesa.
Daca ti-a placut reteta noastra "roast beef mediteranean" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Ostropel din carne de pui

Ostropel din carne de pui

Pulpele se spala, se lasa la scurs si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia si marar. Se

17 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Muschi la tava cu legume

Muschi la tava cu legume

Crestati muschiuletii, pe 3/4 din circumferinta, felii de 1,5-2 cm grosime (sa nu taiati de tot,

3 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Avarvarei Florin , 03 noiembrie 2014

    se poate servi si rece cu sos tartar?

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1,2 kg muschi lat de vitel (cred ca englezii il numesc tenderloin roast
  • iar prin alte parti este numit sinta)
  • 10 catei de usturoi
  • sare groasa
  • de bucatarie
  • piper macinat gros
  • herbes de Provence sau herbe di Toscana (sant de fapt un amestec de busuioc
  • iasomie si tymin uscate)
  • 2/3 pahar ulei de masline

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura din piept de pui umplut la cuptorul cu halogen