Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de:, 6 oua, 230 g faina, 230 zahar, 3 linguri cacao, , Pentru crema avem nevoie de:, 500 ml lapte, 50 g amidon, 2 linguri zahar, 50 g ciocolata alba, 125 g unt, 75 g zahar pudra, , Sirop:, 50 ml apa, 50 g zahar, 2 linguri lichior de ciocolata
Dificultate: Medie | Timp: 2h
56 voturi
Mod de preparare
Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus. Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem foile pe rand, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 15 minute. Lasam la racit.
Crema:
Amestecam cele 2 linguri zahar cu amidonul.
Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.
Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.
Lasam la racit.
Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.
Crema astfel obtinuta o impartim in 3 si o repartizam intre blaturile pe care le insiropam putin, cu sirop.
Sirop:
Dizolvam zaharul in apa, apoi punem si lichiorul de ciocolata.
Taiem prajitura in romburi pe care le ornam cu 50 g ciocolata de lapte topita.
Terezia_Zaha (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014
DAR PENTRU CREMA .....LICHIOR DE CIOCOOLATA ????? SI CREMA ESTE ALBA ?
Gabriel Voicu , 11 decembrie 2014
Acuma vad ca-i postarea din 2013! dar, poate se mai intreaba careva ce este amidonul.
Gabriel Voicu , 10 decembrie 2014
Praful de budinca este facut din amidon , coloranti si arome. Poti lua amidon din plicul de budinca de vanilie
Onea Diana Florina , 20 septembrie 2014
Ce se pune pt. crescut in blat?
Dan Și Atât , 07 iunie 2014
Mai știe cineva ce este bine și ce este rău? Se pare că nu.
Dan Și Atât , 07 iunie 2014
Sarea e indispensabilă vieții, zahărul nu...
Tinca Bucataru , 04 iunie 2014
buna si usor de facut
Rodica Ciosa , 31 martie 2014
va fi o prajitura buna pt sarbatori
Cryss (Chef de cuisine) , 28 martie 2014
Buna ziua! Imi place reteta! Dar am o intrebare, in loc de lichior de ciocolata pot pune 2 plicuri de cappuccino? ast raspuns, multumesc
Ann Abbrakadaver , 20 decembrie 2013
Se coace pe dosul tăvi?
Adriana Bogheanu , 14 decembrie 2013
ce te mai pricepiiii....
Mihaela Chiper , 14 decembrie 2013
amidonul este bicarbonat de amoniu??????????
Adriana Lungu , 14 decembrie 2013
la blat nu se pune praf de copt?
Caloianu Adrian , 04 noiembrie 2013
Excelentă! Nota 10.
silvia (Chef de cuisine) , 03 iulie 2013
tava de cit?
vio (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2010
foarte bine arata
anamaria zaharia (Chef de cuisine) , 23 august 2010
arata bestial cred ca e foarte buna bine ca nu sunt gravida ca sa poftesc!!
Czompa (Chef de cuisine) , 15 martie 2010
Numai minunatii stii sa faci!
maria mihalache , 12 martie 2010
Foarte frumos........))))
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 martie 2010
Arata foarte bine...
joly-gina (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010
ouuuuauuuuu ce bine arata
mac myra (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010
Arata super.......
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010
Delicioasa...
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010
Foarte aspectuasă şi delicioasă!
lumi (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010
foarte bine arata aceasta praji! In compozitia de blat nu pui nici praf de copt ,nici altceva?