Se inmoaie drojdia in lapte.Se prepara o coca potrivit de tare din 400 gr faina,200 gr untura,3 linguri de zahar,3 galbenusuri de ou,putina sare,pe care o punem la dospit o ora.Cand este dospit aluatul, se imparte in 3 parti egale si se intinde coca in forma patrata de grosima aproximativ 1 cm si o ungem cu urmatoarea compozitie: 3 albusuri de ou batute spuma cu 150 gr zahar pudra,1 plic zahar vanilat si 150 gr nuca macinata,care se imparte la randul ei in 3 parti egale pentru fiecare bucata de coca.Dupa ce am uns foaia de aluat cu compozitia de mai sus o rulam ca un cozonac si o taiem cu un cutit in rondele de 1 cm si o asezam fiecare intr-o tava in care am asezat hartie de pergament.Se coc la foc potrivit pana se rumenesc.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii