Reteta postata pe: 03 octombrie 2009
Ingrediente
3 kg de rosii sanatoase., 1 telina (500 gr)., 10 ardei bulgaresti., 5 linguri sare grunjoasa., 1/2 pliculet conservant de la Dr Oetker., sare grunjoasa, piper, frunze de telina.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Spalam rosiile si apoi le taiem in patru si iar pe jumatate, adica cubulete. Curatam telina, o taiem in ce forma dorim, taiem si frunze de telina. Jumatate dintr-un pliculet de conservant, de la Dr Oetker il punem intr-un ibric cu 50 ml apa si il fierbem amestecand incontinuu pana se dizolva. Toate aceste ingrediente le punem intr-un castron mare, adaugam sare gunjoasa 5 linguri la cantitatea de rosii pe care am pus-o si le lasam cel putin 30 minute ca sa-si lase rosiile zeama. Pregatim borcanele sau sticlele in care vom pune acest zarzavat, le indopam bine si zeama ramasa o punem in borcane sau sticle, cat sa acopere continutul. Acest zarzavat de rosii cu telina si ardei iute il vom pune iarna la ciorbite si tocanite.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii cu telina si ardei iute pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi
28 voturi
17 comentarii
4h
Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand
52 voturi
7 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Gheorghina Bibirica , 30 august 2013
super o bunaciune multumesc.
Maria Tudose , 19 august 2013
conservant? se fierb cuprinse de apa 30 min si-atat.
cory (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2010
10 ardei iuti? nu este amestecul iute?
vio (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010
interesanta retata incep regatirile pentru iarna o sa incerc
mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010
O reteta interesanta.Din fericire eu am beci,asa ca...pot conserva...
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010
Daca ai beci,este un mare avantaj,eu stau la bloc si mai greu cu depozitatul conservelor.
constanta proca (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010
Eu am pregatit aceasta reteta,nu am sterilizat ,le-am tinut la beci si nu am avut probleme.
amic , 07 februarie 2010
Carmen draga, intr-una din poze apare o sticla cu otet. De ce, ce rol are? Cred ca este o reteta extra, trebuie facuta, dar ce-i cu otetul?
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010
Ba da se fierb.Pun borcanele intr-o oala mare si le fierb pana isi schimba putin culoarea,cam 40 de minute.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009
Super! Nuse sterilizeaza?
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009
Gustos amestec.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009
Bun,bun,bun...
flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009
Cred ca e o bunatate si va da o aroma doeosebita ciorbelor si tocanitelor.