autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Rosii la tigaie cu carne de vita –“Galaieht bandora” -specific tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 08 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 08 iunie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -5 rosii mari, -200 gm carne de vita macinata, -1 ceapa de marime medie, -2 ligurite condiment pentru chiftele( coriandru,fenicol,piper alb,usturoi,menta,maghiran,ghimbir), -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust, -1 lingura semite de pin( l.araba-snobar), -2 linguri ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

15 voturi

Mod de preparare

Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in sferturi.
Se incige uleiul de masline si se prajesc semitele de pin pana iau o culoare aurie; se scot intr-un bol.
Se caleste ceapa taiata marunt in ulei si se prajeste 2-3 minute apoi se adauga carne macinata de vita si se prajeste pana isi schimba culoarea.
Se adauga rosiile taiate , condimentele si semitele de pin ; se acopera si se fierb la foc mic 15 minute.
Se servesc cu garnitura de orez sau lipie araba.
Este o mancare care se serveste in toate restaurantele cu profil arab.
De data aceasta eu am facut dovlecei umpluti cu carne si mi-a ramas plus de umplutura; am folosit plusul de carne la prepararea acestei mancari pe care am servit-o la cina.
Este o mancare gustoasa si foarte rapida cand esti in lipsa de timp sau daca ti-a ramas plus de carne toccata de la alte mancaruri.
Numele din limba araba se traduce “ tigaie de rosii”.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii la tigaie cu carne de vita –“Galaieht bandora” -specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui in sos de smantana cu cartofi condimentati

Pui in sos de smantana cu cartofi condimentati

Pieptul de pui l-am spălat bine, l-am porţionat si l-am pus să se scurgă pe şervete de hârtie.

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
CREIER IN ALUAT

CREIER IN ALUAT

Se amesteca galbenusul cu faina, untul, sare dupa gust si se adauga treptat laptele iar la sfarsit

4 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Ieri,am facut,mincarica asta;aveam in congelator niste carne(gata facuta),tot de la dovlecei,de saptamina trecuta. Dar nu m-am putut abtine:am pus si ardei iute. E f.buna,mincarica,,Mihaela!Mai ales ca ieri,am avut f.putin timp. Rosiile,le-am taiat mai mici,sa se faca mai repede.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Cred ca e o o reteta super !

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Un deliciu, cum ne-ai obisnuit!!!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Multumesc de comentarii. Si eu o pregatesc fara carne cu ardei iute, ca garnitura langa peste prajit; in acest caz pun mai mult chimin.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Trebuie sa fie tare gustoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Imi place tare mult si am sa o incerc cu siguranta...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Mincarica f.buna,Mihaela!Si eu o fac,dar,in general,fara carne;pun ardei iute. Cu carne,n-am incercat;sigur e f.buna si mai consistenta.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Foarte buna aceasta mancare.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Cate arome!Cred ca este o bunatate!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Imi inchipui ca e foarte buna, fiind asa aromata si condimentata.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      cred ca este delicioasa mancarica asta*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

15 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -5 rosii mari
  • -200 gm carne de vita macinata
  • -1 ceapa de marime medie
  • -2 ligurite condiment pentru chiftele( coriandru,fenicol,piper alb,usturoi,menta,maghiran,ghimbir)
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -1 lingura semite de pin( l.araba-snobar)
  • -2 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

husni (Chef de cuisine)

Ieri,am facut,mincarica asta;aveam in congelator niste carne(gata facuta),tot de la dovlecei,de saptamina trecuta. Dar nu m-am putut abtine:am pus si ardei iute. E f.buna,mincarica,,Mihaela!Mai ales ca ieri,am avut f.putin timp. Rosiile,le-am taiat mai mici,sa se faca mai repede.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu lamaie la capac Pui cu lamaie la capac

Se porționează puiul in bucăți medii și se așază intr-o oală in ulei încins, se adaugă condimentele, se da focul mic

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de merisoare Cotlet de porc cu sos de merisoare

Carnea spalata si uscata cu un prosop se condimenteaza si se asaza in tava cu putin ulei. Punem un pahar de apa si dam la cuptor 30-40

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Dor de primavara