Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in sferturi.
Se incige uleiul de masline si se prajesc semitele de pin pana iau o culoare aurie; se scot intr-un bol.
Se caleste ceapa taiata marunt in ulei si se prajeste 2-3 minute apoi se adauga carne macinata de vita si se prajeste pana isi schimba culoarea.
Se adauga rosiile taiate , condimentele si semitele de pin ; se acopera si se fierb la foc mic 15 minute.
Se servesc cu garnitura de orez sau lipie araba.
Este o mancare care se serveste in toate restaurantele cu profil arab.
De data aceasta eu am facut dovlecei umpluti cu carne si mi-a ramas plus de umplutura; am folosit plusul de carne la prepararea acestei mancari pe care am servit-o la cina.
Este o mancare gustoasa si foarte rapida cand esti in lipsa de timp sau daca ti-a ramas plus de carne toccata de la alte mancaruri.
Numele din limba araba se traduce “ tigaie de rosii”.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii