Rosii umplute cu carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 3 kg rosii
  • 800 g carne de vita
  • 200 g carne de porc
  • 100 g orez
  • 2 oua
  • 250 g ceapa
  • 1 legatura verdeata
  • 200 ml supa
  • 50 ml vin
  • 150 ml ulei
  • 500 g sos de smintina
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • după gust.

Mod de preparare

Rosiile se curata, se spala, se taie capacele, se scoate miezul si se scurg. Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati si se trece prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala, se taie felii. Carnea se sareaza si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei cu putina apa pina se reduce lichidul. Ceapa se inabusa in restul de ulei cu adaos de apa. Carnea si ceapa (racite) se trec apoi prin masina de tocat. Orezul se alege de corpuri straine, se spala, se fierbe in apa cu sare, se scurge si se raceste. In compozitia de tocatura se adauga orezul, piperul macinat, ouale batute spuma si verdeata taiata marunt. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile, se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor cca 15 minute. Se adauga sosul de smintina subtiat cu supa si se mai fierbe inca 15 minute la foc mai moderat. Spre sfirsitul fierberii se adauga vinul (stropit pe toata suprafata) si se verifica gustul sosului. Se servesc pe platou sau pe farfurii, rosiile cu sos si cascavalul ras deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise