autor:

» » Mancaruri cu carne

Rosii umplute cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 3 kg rosii, 800 g carne de vita, 200 g carne de porc, 100 g orez, 2 oua, 250 g ceapa, 1 legatura verdeata, 200 ml supa, 50 ml vin, 150 ml ulei, 500 g sos de smintina, 100 g cascaval, sare, piper, după gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Rosiile se curata, se spala, se taie capacele, se scoate miezul si se scurg. Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati si se trece prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala, se taie felii. Carnea se sareaza si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei cu putina apa pina se reduce lichidul. Ceapa se inabusa in restul de ulei cu adaos de apa. Carnea si ceapa (racite) se trec apoi prin masina de tocat. Orezul se alege de corpuri straine, se spala, se fierbe in apa cu sare, se scurge si se raceste. In compozitia de tocatura se adauga orezul, piperul macinat, ouale batute spuma si verdeata taiata marunt. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile, se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor cca 15 minute. Se adauga sosul de smintina subtiat cu supa si se mai fierbe inca 15 minute la foc mai moderat. Spre sfirsitul fierberii se adauga vinul (stropit pe toata suprafata) si se verifica gustul sosului. Se servesc pe platou sau pe farfurii, rosiile cu sos si cascavalul ras deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
ardei,dovlecei si rosii umplute cu carne pui

ardei,dovlecei si rosii umplute cu carne pui

Se amesteca carnea cu orezul,ceapa tocata,uliul si apa intr-un castronel.Se curata si se spala ardeii,rosiile

3 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
rosii umplute cu carne

rosii umplute cu carne

Se scoate miezul de la rosii si se pun la scurs. Din miezul rosiilor se face un sos. Se pregateste

8 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 3 kg rosii
  • 800 g carne de vita
  • 200 g carne de porc
  • 100 g orez
  • 2 oua
  • 250 g ceapa
  • 1 legatura verdeata
  • 200 ml supa
  • 50 ml vin
  • 150 ml ulei
  • 500 g sos de smintina
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • după gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita de vie