autor:

Ady

» » Aperitive

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Ingrediente
Pentru 4 portii iti trebuie: 8 rosii medii (cam 1 kg), 1 conopida mijlocie (aprox. 800 g), 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 1 ou fiert, 100 g branza feta (sau telemea), 50 ml smantana (sau 100 g iaurt), 1 lingurita mustar, putina nucsoara, sare, piper, ulei de floarea soarelui

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare. Intre timp, rosiilor spalate si sterse cu un servet de bucatarie, le taiem capacelul (pe care il pastram!) si scobim miezul cu o lingurita. Lasam sa se scurga. Separam galbenusul si facem o maioneza usoara, cu mustar, sare, piper, ulei si diluam cu smantana (iaurt). Albusul si branza le taiem cubulete. Conopida fiarta si racita o pasam, incorporand albusul, feta (telemea), ceapa si ustuiorul pisat, nucsoara si sosul de maioneza. Umplem rosiile, acoperim cu capacelul, ornam cu ceea ce avem la dispozitie si servim imediat.

Sfat: in functie de preferinte, putem adauga in crema de conopida si bucati de afaumatura (carnaciori, sunculita, pastrama etc.) sau carne fiarta (piept de pui, muschiulet de vita etc.). Totodata, putem innobila cu bucati de nuca sau arahide prajite, cu seminte de pin sau susan.

Recomandare: pentru a spori cromatica platoului de servire, puteti sa umpleti si alte legume (castraveciori, ardei, gogosari) cu acestec amestec revigorant si apetisant.

Sugestie: puteti inlocui total sau partial cantitatea de conopida cu broccoli.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu pasta de conopida si feta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Dovlecei pane

Dovlecei pane

Se spala , se curata de coaja dovleceii, se taie rondele.Se presara cu sare si se lasa la scurs. Separat

13 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Crochete combinate

Crochete combinate

Se cojesc cartofii si se dau pe razatoarea cu gauri mari deasemeni si cartoful dulce se amesteca

5 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

    Un aperitiv delicios !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 portii iti trebuie: 8 rosii medii (cam 1 kg)
  • 1 conopida mijlocie (aprox. 800 g)
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ou fiert
  • 100 g branza feta (sau telemea)
  • 50 ml smantana (sau 100 g iaurt)
  • 1 lingurita mustar
  • putina nucsoara
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Chiftelute crocante cu masline, arahide si castraveciori murati

Chiftelute crocante cu masline, arahide si castraveciori murati

Inmuiem miezul de paine in lapte (sau apa) si stoarcem bine. Arahidele prajite le maruntim (nu le

0 voturi    1 comentariu
50 min
Aperitive cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Un aperitiv delicios !

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Aperitive cu masline verzi