Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare. Intre timp, rosiilor spalate si sterse cu un servet de bucatarie, le taiem capacelul (pe care il pastram!) si scobim miezul cu o lingurita. Lasam sa se scurga. Separam galbenusul si facem o maioneza usoara, cu mustar, sare, piper, ulei si diluam cu smantana (iaurt). Albusul si branza le taiem cubulete. Conopida fiarta si racita o pasam, incorporand albusul, feta (telemea), ceapa si ustuiorul pisat, nucsoara si sosul de maioneza. Umplem rosiile, acoperim cu capacelul, ornam cu ceea ce avem la dispozitie si servim imediat.
Sfat: in functie de preferinte, putem adauga in crema de conopida si bucati de afaumatura (carnaciori, sunculita, pastrama etc.) sau carne fiarta (piept de pui, muschiulet de vita etc.). Totodata, putem innobila cu bucati de nuca sau arahide prajite, cu seminte de pin sau susan.
Recomandare: pentru a spori cromatica platoului de servire, puteti sa umpleti si alte legume (castraveciori, ardei, gogosari) cu acestec amestec revigorant si apetisant.
Sugestie: puteti inlocui total sau partial cantitatea de conopida cu broccoli.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii