autor:

Fara foto

» » Aperitive

Rosii umplute - reteta italiana

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Ingrediente
4 rosii mari, 450 g carnati italienesti, 1/3 cana orez gatit, 1 lingura patrunjel tocat, 2 frunze de busuioc taiate julienne, ulei de masline pentur gatit, piper proaspat macinat, sare, Pentru sos:, pulpa de la rosii, 1 cana mica de sos de rosii, 3 linguri smanatana, zahar, piper proaspat macinat, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Taiati partea de sus a fiecarei rosii (capacelul). Scoateti pulpa rosiilor si dati cu sare si piper in interiorul fiecarei rosii ramase.

Amestecati intr-un vas canatii tocati cubulete cu orezul gatit, patrunjel si busuioc, apoi umpleti cu acest amestec rosiile si puneti la loc capacelele taiate initial. Dati cu ulei de masline si puneti pe gratar 20 - 25 de minute.

Intre timp preparati sosul italian din pulpa rosiilor, sucul de tomate, sare, piper si zahar, dati intr-un clocot acest amestec, apoi luati de pe foc. Adaugati smantana si mai condimentati daca e necesar.

Puneti o cantitate suficienta de sos pe farfurii, apoi cate o rosie umpluta si serviti fierbinte alaturi de baghete crocante
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute - reteta italiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
bruschete de rosii cu busuioc

bruschete de rosii cu busuioc

rosia se spala si se taie cubulete marunte. usturoiul se da pe razatoarea mica si se amesteca cu

3 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive
Spaghete chinezesti

Spaghete chinezesti

Legumele sunt feliate foarte subtire. Intr-o tigaie mai intinsa, cu putin ulei calim legumele la

5 voturi    2 comentarii
50h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 rosii mari
  • 450 g carnati italienesti
  • 1/3 cana orez gatit
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 2 frunze de busuioc taiate julienne
  • ulei de masline pentur gatit
  • piper proaspat macinat
  • sare
  • Pentru sos:
  • pulpa de la rosii
  • 1 cana mica de sos de rosii
  • 3 linguri smanatana
  • zahar
  • piper proaspat macinat
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Pasta din fasole neagra