autor:

Fara foto

» » Aperitive

Rosii umplute - reteta italiana

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Ingrediente
4 rosii mari, 450 g carnati italienesti, 1/3 cana orez gatit, 1 lingura patrunjel tocat, 2 frunze de busuioc taiate julienne, ulei de masline pentur gatit, piper proaspat macinat, sare, Pentru sos:, pulpa de la rosii, 1 cana mica de sos de rosii, 3 linguri smanatana, zahar, piper proaspat macinat, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Taiati partea de sus a fiecarei rosii (capacelul). Scoateti pulpa rosiilor si dati cu sare si piper in interiorul fiecarei rosii ramase.

Amestecati intr-un vas canatii tocati cubulete cu orezul gatit, patrunjel si busuioc, apoi umpleti cu acest amestec rosiile si puneti la loc capacelele taiate initial. Dati cu ulei de masline si puneti pe gratar 20 - 25 de minute.

Intre timp preparati sosul italian din pulpa rosiilor, sucul de tomate, sare, piper si zahar, dati intr-un clocot acest amestec, apoi luati de pe foc. Adaugati smantana si mai condimentati daca e necesar.

Puneti o cantitate suficienta de sos pe farfurii, apoi cate o rosie umpluta si serviti fierbinte alaturi de baghete crocante
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute - reteta italiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Rulouri din dovlecel si sunca

Rulouri din dovlecel si sunca

Din feliile de sunca taiem atatea fasii lunguiete, cate rulouri dorim, de asemenea taiem dovlecelul

2 voturi    2 comentarii
45 min
Aperitive
Drob din ficat de pui cu coastă de porc şi cxarne tocată de curcan

Drob din ficat de pui cu coastă de porc şi cxarne tocată de curcan

Modul de preparare: Fierbem ficatul şi coasta de porc, le lăsăm să se răcească, apoi le dăm

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 rosii mari
  • 450 g carnati italienesti
  • 1/3 cana orez gatit
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 2 frunze de busuioc taiate julienne
  • ulei de masline pentur gatit
  • piper proaspat macinat
  • sare
  • Pentru sos:
  • pulpa de la rosii
  • 1 cana mica de sos de rosii
  • 3 linguri smanatana
  • zahar
  • piper proaspat macinat
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Clatite cu vinete (de post)