autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rotite cu gem de caise

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2008

Ingrediente
Pentru rotite :, 800 g faina, 450 g untura, 3 oua, 250 g zahar, 2 plicuri praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, sare, Pentru glazura :, 2 albusuri, 2 linguri zahar, 1 borcan gem de caise, 4 linguri nuca macinata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Amesteci faina cu untura, ouale, zaharul, praful de copt si vanilia, pui si un praf de sare si framanti un aluat elastic din care intinzi foi de 3 - 4 mm grosime. Tai cu paharul rotite pe care le lipesti doua cate doua cu gem de caise. Treci rotitele prin albusul batut spuma cu zaharul, apoi prin nuca, le asezi intr-o tava unsa cu untura si le coci la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Smochine in sirop de vin rosu

Smochine in sirop de vin rosu

Se pun la fiert, timp de 15-20 minute,vinul amestecat cu mirodeniile (scortisoara si pastaia de vanilie,sectionata

5 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu kiwi

Prajitura cu kiwi

Amestecam ouale intregi cu zaharul si coaja de lamiie pina obtinem o crema, apoi adaugam uleiul alternind

14 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru rotite :
  • 800 g faina
  • 450 g untura
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sare
  • Pentru glazura :
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1 borcan gem de caise
  • 4 linguri nuca macinata

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Placinta cu mere