autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

ROTITE DULCI

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Ingrediente
1 borcan cu dulceata de capsune, 300g faina, 6 galbenusuri, 100 ml lapte, 50 g drojdie de bere, 20 g margarina, 50 g zahar tos, 100g zahar pudra, 1 ling esenta de rom, scortisoara, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 55 min

0 voturi

Mod de preparare

Bate bine galbenusurile cu margarina, zahar tos si un praf de scortisoara.
Cand se formeaza o spuma, adauga treptat faina, laptele, drojdia de bere, esenta de rom si un varf de cutit de sare. Amesteca energic pana obtii un aluat mai moale, care nu se lipeste de lingura.
Aluatul astfel obtinut lasa-l in repaus, la loc caldut, aproximativ 25-30 min.
Intinde apoi din el o foaie groasa de 1 -1,5 cm, pe o planseta presarata cu faina.
Cu ajutorul unui pahar, taie rotunduri potrivit de mari.
Rumeneste-le in baie de ulei incins.
Cand sunt rumenite pe o parte, intoarce-le pe partea cealalta.
Scoate-le apoi pe un platou.
Intr-un sprit, toarna dulceata de capsune si umple cu grija fiecare rotita.
Pudreaza-le cu zahar pudra si serveste-le calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "ROTITE DULCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca de Paste

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Sumsumiot - fursecuri cu susan

Sumsumiot - fursecuri cu susan

Se amesteca bine ingredientele intr-un bol si se amesteca bine cu ajutorul mixerului. Se incalzeste

2 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

55 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 borcan cu dulceata de capsune
  • 300g faina
  • 6 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 50 g drojdie de bere
  • 20 g margarina
  • 50 g zahar tos
  • 100g zahar pudra
  • 1 ling esenta de rom
  • scortisoara
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Biscuiti de Craciun