autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

ROTITE DULCI

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Ingrediente
1 borcan cu dulceata de capsune, 300g faina, 6 galbenusuri, 100 ml lapte, 50 g drojdie de bere, 20 g margarina, 50 g zahar tos, 100g zahar pudra, 1 ling esenta de rom, scortisoara, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 55 min

0 voturi

Mod de preparare

Bate bine galbenusurile cu margarina, zahar tos si un praf de scortisoara.
Cand se formeaza o spuma, adauga treptat faina, laptele, drojdia de bere, esenta de rom si un varf de cutit de sare. Amesteca energic pana obtii un aluat mai moale, care nu se lipeste de lingura.
Aluatul astfel obtinut lasa-l in repaus, la loc caldut, aproximativ 25-30 min.
Intinde apoi din el o foaie groasa de 1 -1,5 cm, pe o planseta presarata cu faina.
Cu ajutorul unui pahar, taie rotunduri potrivit de mari.
Rumeneste-le in baie de ulei incins.
Cand sunt rumenite pe o parte, intoarce-le pe partea cealalta.
Scoate-le apoi pe un platou.
Intr-un sprit, toarna dulceata de capsune si umple cu grija fiecare rotita.
Pudreaza-le cu zahar pudra si serveste-le calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "ROTITE DULCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Braduti dulci

Braduti dulci

Intr-un vas punem laptele si adaugam zaharul .Punem vasul pe foc mic si amestecam pana zaharul se

3 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Piscoturi umplute cu crema de ciocolata

Piscoturi umplute cu crema de ciocolata

Intr-un bol se cerne faina, se adauga zaharul, galbenusele si restul ingredientelor, untul taiat

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

55 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 borcan cu dulceata de capsune
  • 300g faina
  • 6 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 50 g drojdie de bere
  • 20 g margarina
  • 50 g zahar tos
  • 100g zahar pudra
  • 1 ling esenta de rom
  • scortisoara
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Briose cu chocolate chips