autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

ROTITE DULCI

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Ingrediente
1 borcan cu dulceata de capsune, 300g faina, 6 galbenusuri, 100 ml lapte, 50 g drojdie de bere, 20 g margarina, 50 g zahar tos, 100g zahar pudra, 1 ling esenta de rom, scortisoara, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 55 min

0 voturi

Mod de preparare

Bate bine galbenusurile cu margarina, zahar tos si un praf de scortisoara.
Cand se formeaza o spuma, adauga treptat faina, laptele, drojdia de bere, esenta de rom si un varf de cutit de sare. Amesteca energic pana obtii un aluat mai moale, care nu se lipeste de lingura.
Aluatul astfel obtinut lasa-l in repaus, la loc caldut, aproximativ 25-30 min.
Intinde apoi din el o foaie groasa de 1 -1,5 cm, pe o planseta presarata cu faina.
Cu ajutorul unui pahar, taie rotunduri potrivit de mari.
Rumeneste-le in baie de ulei incins.
Cand sunt rumenite pe o parte, intoarce-le pe partea cealalta.
Scoate-le apoi pe un platou.
Intr-un sprit, toarna dulceata de capsune si umple cu grija fiecare rotita.
Pudreaza-le cu zahar pudra si serveste-le calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "ROTITE DULCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Grapefruit goji curd - crema de grapefruit si goji

Grapefruit goji curd - crema de grapefruit si goji

1. Punem sucul de grapefruit (strecurat) impreuna cu fructele goji la fiert. Cand s-a redus la jumatate,

1 vot    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Incalzim laptele si adaugam treptat cele 4 linguri de gris, amestecand continuu. Fierbem grisul cu

6 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

55 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 borcan cu dulceata de capsune
  • 300g faina
  • 6 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 50 g drojdie de bere
  • 20 g margarina
  • 50 g zahar tos
  • 100g zahar pudra
  • 1 ling esenta de rom
  • scortisoara
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Fursecuri rapide pentru ceai