autor:

Poliana

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive, Paste si pizza

Rotolo di ricotta e spinaci

Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 21 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 21 martie 2013

Ingrediente
Ingrediente paste, 200 gr faina, 2 oua, apa, sare, , Umplutura, 500 gr urda/ricotta, 300 gr spanac, 1 ou, 50 gr cas, 1 ceapa mica, marar, 2 catei usturoi, nuscoara rasa, sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Prima data pregatim aluatul, foarte usor de altfel. Amestecam faina cu ouale si un praf de sare. Adaugam apa cat sa obtinem un aluat omogen si elastic ca pentru paste (de casa). Lasam aluatul deoparte si trecem la umplutura.

Spanacul il oparim timp de 5 minute in apa cu sare. Il scurgem bine de apa si apoi il tocam marunt. Peste el punem ceapa, usturoiul si mararul tocate marunt si ele. Adaugam ricotta(urda), oul, casul razuit si amestecam bine. Razuim putin nucsoara apoi potrivim de gust cu sare si piper.

Punem apa cu sare intr-o oala cu diametru cat mai mare posibil, si apoi punem oala pe foc.
Intindem aluatul intr-o foaie subtire, cat de subtire putem noi, iar peste el umplutura avand grija sa nu ajungem cu ea chiar pana la margini. Rulam aluatul cat de strans posibil.

Rulada o rulam la randul ei intr-un prosop curat (spalat cu o zi inainte in apa si otet) Prosopul il legam la margini cu sfoara, iar cand apa din oala incepe sa fiarba punem rulada si o lasam acolo timp de 30-35 de minute.

Scoatem rulada cu grija din oala, atentie la apa fierbinte! Desfacem prosopul si taiem rulada in bucati de aproximativ 4-5 cm. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava termorezistenta, unde vom pune bucatile de rulada cu taietura in sus, iar cand cuptorul e incins introducem tava la cuptor. Coacem rulourile pentru 15 minute.

Le-am servit cu putina smantana, turnata din belsug peste ele cat erau calde si deasupra am presarat parmezan ras.

Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rotolo di ricotta e spinaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Rotolo di ricotta e spinaci

Rotolo di ricotta e spinaci

Prima data vom opari spanacul cateva minute, o tocam marunt si o lasam sa se scurga bine de zeama

2 voturi    4 comentarii
1h
Retete vegetariene
Penne cu creveti si scoici trase in vin

Penne cu creveti si scoici trase in vin

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg bine si se adauga o lingura de ulei

2 voturi    1 comentariu
15 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 24 martie 2013

    Ce faina este ! Multumesc !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 22 martie 2013

    Imi place cum arata si trebuie sa fie taaaaare buna !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente paste
  • 200 gr faina
  • 2 oua
  • apa
  • sare
  • Umplutura
  • 500 gr urda/ricotta
  • 300 gr spanac
  • 1 ou
  • 50 gr cas
  • 1 ceapa mica
  • marar
  • 2 catei usturoi
  • nuscoara rasa
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Poliana
Prajitura marmorata cu prune

Prajitura marmorata cu prune

Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul.

12 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri
Peanut Caramel Brownies

Peanut Caramel Brownies

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm cu hartie de copt. Ciocolata

27 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Rulada de cascaval

Rulada de cascaval

Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o

51 voturi    4 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Floare de colt (Chef de cuisine)

Ce faina este ! Multumesc !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu sos picant de vinete Paste cu sos picant de vinete

Pentru a savura aceste paste delicioase cu sos picant de vinete, vom incepe prin a taia cubulete toate legumele proaspat culese din

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza cu ciuperci si masline si cu marginile umplute cu branza