Acest tip de fursecuri sunt pufoase, usoare si potrivite pentru pauza de la serviciu sau de la scoala.
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie si zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, praful de copt, faina si amestecam bine. Se obtine un aluat moale, care curge.
Jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-un castron si se amesteca bine cu 3 lingurite de cacao.
Se toarna apoi din compozitia neagra in formele de copt, se adauga dulceata de zmeura pe unele, dulceata cu visine pe altele, apoi se acopera cu compozitie alba. Puteti folosi orice dulceata va place.
Se da tava la cuptor, la foc mediu, 20 de minute. Eu am obtinut 2 tavi cu astfel de fursecuri.
Timp total: aprox 50min
Portii: aprox 60 rotunjoare
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/06/rotunjoare-cu-dulceata-de-zmeura-si.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii