autor:

Raluca_Popa

» » , , , Aperitive, Aperitive, Aperitive, Aperitive

Rulada

Autor: Raluca_Popa (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Raluca_Popa (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Ingrediente
Pentru foaia de rulada avem nevoie de:, 5 oua, 200ml smantana, 4 linguri faina, 1/2 ardei rosu, patrunjel verde, condimente dupa gust: sare, piper, oregano, busuioc, , Pentru umplutura:, branza topita sau crema fina de branza (2 suluri sau 2 cutii) , 2 carnati cabanos/ semiafumati sau alt gen de carnati subtiri, felii subtiri de salam, de preferat mai uscat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un vas bateti ouale cu mixerul sau cu telul, apoi adaugati treptat smantana, faina si condimentele. Veti obtine o compozitie subtire ca de omleta.



Turnati compozitia intr-o tava dreptunghiulara (eu am folosit o tava cu dimensiunile de 25X38 cm), tapetata cu hartie de copt, apoi presarati gogosarul taiat cubulete si pratrunjelul verde.



Dati tava la cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 10 minute. Aveti grija ca se coace foarte repede!



Rasturnati cu grija blatul pe o foaie de hartie de copt, de preferat pe spatele tavii calde, ungeti rapid cu branza topita, distribuiti salamul pe toata suprafata blatului si apoi puneti cabanosul intr-o margine a acestuia,dupa care rulati strans, cu grija pentru a nu rupe blatul. Daca nu veti face toata aceasta operatiune pe spatele tavii calde, veti risca sa vi se raceasca blatul si astfel nu veti putea rula toata compozitia mult mai usor!



Inveliti rulada intr-o foaie de copt si dati-o la rece cateva ore.



Se serveste pe post de aperitiv si are un gust foarte bun!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Rulada de piept de curcan

Rulada de piept de curcan

Reteta este din revista Secretele bucatariei si eu am adaptat-o pentru cantitate mai mare si cu mici

3 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rulada de budinca de capsuni si mascarpone

Rulada de budinca de capsuni si mascarpone

Separam albusurile de galbenusuri, apoi le batem cu mixerul pana ce sa fac spuma. Adaugam zaharul,

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Raluca Popa , 26 mai 2015

    Ma bucur :)

  • Fara foto

    Madi Bucur , 21 aprilie 2015

    AM INCERCATO SI E FOARTE BUNA

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru foaia de rulada avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 200ml smantana
  • 4 linguri faina
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel verde
  • condimente dupa gust: sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • Pentru umplutura:
  • branza topita sau crema fina de branza (2 suluri sau 2 cutii) 
  • 2 carnati cabanos/ semiafumati sau alt gen de carnati subtiri
  • felii subtiri de salam
  • de preferat mai uscat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Oua ochiuri in paine toast Oua ochiuri in paine toast

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se decupeaza feliile de paine toast, in asa fel incat sa se pastreze coaja intacta. Se asaza cojile

2 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Salata cu oua