Ingrediente
Pentru foaia de rulada avem nevoie de:, 5 oua, 200ml smantana, 4 linguri faina, 1/2 ardei rosu, patrunjel verde, condimente dupa gust: sare, piper, oregano, busuioc, , Pentru umplutura:, branza topita sau crema fina de branza (2 suluri sau 2 cutii) , 2 carnati cabanos/ semiafumati sau alt gen de carnati subtiri, felii subtiri de salam, de preferat mai uscat
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
1 vot
Mod de preparare
Turnati compozitia intr-o tava dreptunghiulara (eu am folosit o tava cu dimensiunile de 25X38 cm), tapetata cu hartie de copt, apoi presarati gogosarul taiat cubulete si pratrunjelul verde.
Dati tava la cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 10 minute. Aveti grija ca se coace foarte repede!
Rasturnati cu grija blatul pe o foaie de hartie de copt, de preferat pe spatele tavii calde, ungeti rapid cu branza topita, distribuiti salamul pe toata suprafata blatului si apoi puneti cabanosul intr-o margine a acestuia,dupa care rulati strans, cu grija pentru a nu rupe blatul. Daca nu veti face toata aceasta operatiune pe spatele tavii calde, veti risca sa vi se raceasca blatul si astfel nu veti putea rula toata compozitia mult mai usor!
Inveliti rulada intr-o foaie de copt si dati-o la rece cateva ore.
Se serveste pe post de aperitiv si are un gust foarte bun!
Pofta buna!