Rulada aperitiv si oameni de zapada

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Rulada aperitiv si oameni de zapada

Ingrediente

  • Pentru rulada aperitiv:
  • -o legatura patrunjel verde (gogosar rosu tocat)
  • -4 oua
  • -100 g maioneza
  • -sare
  • -2 linuri amidon
  • -2 linguri faina
  • -masline fara samburi
  • -o cutie branza de vaci almette cu verdeata
  • -salam
  • Pentru oamenii de zapada:
  • -oua
  • -branza de vaci tare
  • -piper
  • -morcov
  • -mustar
  • -o cutie pate de porc
  • -o lingura margarina

Mod de preparare

Pentru rulada aperitiv:

Se pune intr-un castron ouale,amidomul,maioneza ,faina si un praf de sare. Se mixeaza 3-4 minute apoi se pune compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Maslinele se taie rondele si se aseaza peste compozitie in tava ordonat.

Separat intr-un blender se pune verdeata si se mixeaza pana se obtine o pasta,care se va aseza alternativ peste compozitia cu masline.Se poate pune preferential si gogosar rosu murat, tocat marunt si scurs bine de zeama.

Se da la cuptor 6-8 min la 180 grade Celsius.

Cand este copt,blatul se desprinde singur de hartia de copt.

Se ruleaza imediat cald pe un prosop umed si se lasa sa se raceasca. Cand este rece se intinde branza de vaci almette peste care se aseaza salam feliat subtire. Se ruleaza !Se lasa la rece cel putin doua ore inainte de a fi servita .

Pentru oamenii de zapada:

Se fierb ouale tari, se curata, apoi se taie capatul mai plat pentru a elimina galbenusul.

Separat se realizeaza o crema din galbenusurile eliminate ,2 linguri pate de ficat si o lingura mustar cu care ulterior se vor umple ouale cu ajutorul unei lingurite.

Nasturi se realizeaza din boabe de piper (de preferat este ca inainte sa intepati cu o scobitoare)

Capul se realizeaza din branza mixata cu o lingura de margarina ,nasul din morcov fiert iar ochii din piper.

Caciula se realizeaza tot din morcov fiert taiat rondele de diferite dimensiuni.

Se fixeaza de corp cu ajutorul unei scobitori!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac evantai

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii
Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor