autor:

SCUMPU CRISTINA

» » , Aperitive, Aperitive

Rulada aperitiv si oameni de zapada

Autor: SCUMPU CRISTINA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SCUMPU CRISTINA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2012

Ingrediente
Pentru rulada aperitiv:, -o legatura patrunjel verde (gogosar rosu tocat), -4 oua, -100 g maioneza, -sare, -2 linuri amidon, -2 linguri faina, -masline fara samburi, -o cutie branza de vaci almette cu verdeata, -salam, , Pentru oamenii de zapada:, -oua, -branza de vaci tare, -piper, -morcov, -mustar, -o cutie pate de porc, -o lingura margarina

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Pentru rulada aperitiv:

Se pune intr-un castron ouale,amidomul,maioneza ,faina si un praf de sare. Se mixeaza 3-4 minute apoi se pune compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Maslinele se taie rondele si se aseaza peste compozitie in tava ordonat.

Separat intr-un blender se pune verdeata si se mixeaza pana se obtine o pasta,care se va aseza alternativ peste compozitia cu masline.Se poate pune preferential si gogosar rosu murat, tocat marunt si scurs bine de zeama.

Se da la cuptor 6-8 min la 180 grade Celsius.

Cand este copt,blatul se desprinde singur de hartia de copt.

Se ruleaza imediat cald pe un prosop umed si se lasa sa se raceasca. Cand este rece se intinde branza de vaci almette peste care se aseaza salam feliat subtire. Se ruleaza !Se lasa la rece cel putin doua ore inainte de a fi servita .



Pentru oamenii de zapada:

Se fierb ouale tari, se curata, apoi se taie capatul mai plat pentru a elimina galbenusul.

Separat se realizeaza o crema din galbenusurile eliminate ,2 linguri pate de ficat si o lingura mustar cu care ulterior se vor umple ouale cu ajutorul unei lingurite.

Nasturi se realizeaza din boabe de piper (de preferat este ca inainte sa intepati cu o scobitoare)

Capul se realizeaza din branza mixata cu o lingura de margarina ,nasul din morcov fiert iar ochii din piper.

Caciula se realizeaza tot din morcov fiert taiat rondele de diferite dimensiuni.

Se fixeaza de corp cu ajutorul unei scobitori!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv si oameni de zapada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Omleta cu cartofi si marar

Omleta cu cartofi si marar

Se da cartoful prin razatoare. Se pune intr-un recipient unde se adauga ouale, mararul tocat marunt,

0 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
Oua   festive de Paste

Oua festive de Paste

Ouale se spala, dupa care cu un cutit cu varf se face o mica crapatura si cu ajutorul unei forfecute

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Platon Nicolae , 01 iulie 2013

    si oamenii de zapada sint frumosi, dar mai bine ii faceai puisori.deoarece merg in orce anotimp. Arata super si asa dar mai mult iarna.......mary.

  • Fara foto

    Platon Nicolae , 01 iulie 2013

    Si oamenii de zapada sint frumosi, dar mai bine ii faci see you puisori.Deoarece merg in orce anotimp. Arata super si asa dar mai mult iarna.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2012

    Foarte apetisanat!***** La Multi Ani 2012! draga Cristina.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru rulada aperitiv:
  • -o legatura patrunjel verde (gogosar rosu tocat)
  • -4 oua
  • -100 g maioneza
  • -sare
  • -2 linuri amidon
  • -2 linguri faina
  • -masline fara samburi
  • -o cutie branza de vaci almette cu verdeata
  • -salam
  • Pentru oamenii de zapada:
  • -oua
  • -branza de vaci tare
  • -piper
  • -morcov
  • -mustar
  • -o cutie pate de porc
  • -o lingura margarina

Raporteaza reteta

Retete
de SCUMPU CRISTINA
Paun din pepene

Paun din pepene

Pe coaja pepenelui se deseneaza un paun, apoi cu ajutorul unui cutit bine ascutit se decupeaza

14 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Salate de fructe
Trandafiri  din ridichi de luna

Trandafiri din ridichi de luna

Se spala si se curata ridichile de luna de codite. Apoi cu ajutorul unui cutit bine ascutit se taie

6 voturi    5 comentarii
20 min
Aperitive
Oite din conopida

Oite din conopida

Se foloseste o conopida nu foarte dezvoltata care se spala ,se curata si se desparte apoi in fragmente

3 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte apetisanat!***** La Multi Ani 2012! draga Cristina.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Dovlecel în multe feluri