Rulada cu blat din piscoturi in manta de ciocolata alba

Se desface compotul si se scurg bine bucatile de ananas.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Rulada cu blat din piscoturi in manta de ciocolata alba

Ingrediente

  • 20 buc piscoturi
  • un compot bucati mici de ananas
  • un plic de tort-gelle
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra aromatizat cu vanilie
  • cateva tablete de ciocolata alba

Mod de preparare

Se desface compotul si se scurg bine bucatile de ananas. In siropul de compot ramas se insiropeaza fiecare piscot, pe ambele fete si se asaza pe un celofan unul langa altul, pe lugimea piscotului in 2 randuri egale, piscoturile fiind bine alaturate unul de altul. Se da la frigider o ora.

Intre timp mixam bine frisca cu lingura de zahar pudra pana se intareste. Jumatate din bucatelele de ananas scurse le punem la fiert cu 50 ml sirop din compot si plicul de tort gelle, amestecand continuu pana la primul clocot cand se da la o parte.

Se scoate folia cu piscoturi de la rece, se unge cu un strat de frisca, iar pe una din latura lunga a blatului se pune un rand de jeleu de ananas, apoi rulam strans cu folia si dam la rece 2 ore sau de preferat de seara pana dimineata.

Se pun bucatile de ciocolata alba impreuna cu o lingura de frisca lichida la bain marie, sa se topeasca, apoi se toarna pe rulada scoasa din frigider si scoasa din folie. Se presara deasupra ciocolatei bucati mici de ananas bine scurs de sirop. Se mai da la rece pana se intareste ciocolata si apoi se poate taia felii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise