autor:

Fara foto

» » Aperitive

Rulada cu branza, ciuperci sau carne

Autor: AnaMaria Arcus (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AnaMaria Arcus (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
Cantitatile sunt pentru o tava de aragaz patrata, , Foaie:, 100 g faina, 100 ml ulei, 500 ml lapte, 5 oua, 1 lingurita rasa sare, un servet curat de bucatarie, Umplutura, 300-400 g branza de vaci sau cottage cheese, 100-200 g telemea de vaca sau oaie, 1 legatura de marar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu uleiul intr-o craticioara de 1 l. Arata ca untura la temperatura camerei. Se adauga laptele clocotit (ca la ecler). Se pune pe foc si se amesteca continuu la foc mic pana incepe sa se desprinda de pe vas si se aduna in mijloc ca o bila (dureaza cam 10 minute). Se despart ouale si bat albusurile spuma tare.
Se lasa 10 minute si se adauga pe rand cele 5 galbenusuri, sarea si albusurile. Se amesteca cu atentie de jos in sus avand grija sa nu se lase. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina sau se pune pergament. Se intinde compozitia pe toata suprafata tavii. Se da la cuptor la 150-170°C aproximativ 15 minute. Se verifica dupa cele 15 minute daca s-a facut.
Intr-un castron se amesteca 100 g telemea data prin razatoare mica cu 300 g branza de vaci si mararul tocat marunt. Se gusta daca este suficient de sarata si se mai completeaza cu telemea, branza de vaci sau sare.
Se ia un servet curat de bucatarie si se uda cu apa rece. Se stoace FOARTE bine si se intinde pe masa. Foaia fierbinte se ruleaza in prosopul umed unde va sta 10 minute. Atentie! Foaia trebuie pusa cu dosul (partea de jos) pe prosop; daca o intoarceti, se lipeste. Se intinde foaia si se umple cu branza. Se ruleaza. Optional se unge cu unt si se rade cascaval.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu branza, ciuperci sau carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rulada de pui cu omleta

Rulada de pui cu omleta

Intai pregatim doua omlete. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele. Batem spuma doua oua, cu un

5 voturi    2 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Carnaciori in halat de branza si cartofi

Carnaciori in halat de branza si cartofi

Puneti cartofii spalati la fiert in coaja, intr-un litru de apa rece, 20-25 minute. Dupa ce au fiert,

14 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Cantitatile sunt pentru o tava de aragaz patrata
  • Foaie:
  • 100 g faina
  • 100 ml ulei
  • 500 ml lapte
  • 5 oua
  • 1 lingurita rasa sare
  • un servet curat de bucatarie
  • Umplutura
  • 300-400 g branza de vaci sau cottage cheese
  • 100-200 g telemea de vaca sau oaie
  • 1 legatura de marar

Raporteaza reteta

Retete
de AnaMaria Arcus
Salata de castraveti cu rosii si ceapa

Salata de castraveti cu rosii si ceapa

Castravetii se curata de coaja, se spala, se scurg si se taie rondele. Se aseaza in castron impreuna

1 vot    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Clatite

Clatite

Se amesteca cu mixerul, intr-un castron, faina si ouale. Treptat se adauga laptele si sifonul, amestecand

25 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pachetele din piept de pui cu spanac si sos de iaurt