Rulada cu budinca si sos de zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulada cu budinca si sos de zmeura

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Budinca de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Sos de zmeura:
  • 130 gr zmeura
  • 1/2 lingurita amidon
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Blatul:

Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul.

Galbenusurile le frecam putin cu uleiul.

Peste albusuri punem galbenusurile, zaharul cu pastai de vanilie si praful de copt.

La final incorporam faina treptat.

Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta.

O intindem cu o spatula si introducem tava in cuptorul incins pana blatul este copt.

Il scoatem din cuptor, dezlipim usor de pe hartia de copt, il rulam si il punem fie intr-un prosop de bucatarie, fie in hartia in care a fost copt pana se raceste.

Budinca de vanilie:

Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, amidonul si subtiem cu 4-5 linguri de lapte.

Restul de lapte il punem intr-o cratita la fiert.

Cand da in clocot tragem cratita de pe foc, turnam amestecul cu amidon, punem inapoi pe foc si amestecam pana se ingroasa.

Incorporam esenta de vanilie si lasam sa se racoreasca putin.

Desfacem blatul rece, punem budinca calduta, o intindem uniform apoi rulam la loc.

Lasam rulada sa se raceasca complet.

Sosul de zmeura:

Intr-o craticioara punem zmeura cu zaharul.

Amestecam usor si cand s-a topit zaharul punem amidonul pe care il desfacem cu o lingura de apa.

Lasam sa dea doar 3-4 clocote, cat sa se lege putin.

Asezam rulada pe un platou iar deasupra venim cu sosul de zmeura.

Decoram cu zmeura intreaga.

Sper sa va placa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise