Blat:
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,cu un praf de sare.Galbenusurile le frecam bine cu cele 3 linguri de zahar si le adaugam peste spuma de albusuri. La sfarsit faina si mixam bine pana la incorporare.
Turnam compozitia intr-o tava (26/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor,la foc mediu,pentru 15 minute.
Cand este gata,se scoate usor de pe hartie si se ruleaza cu atentie pe un prosop umed.Lasam \"sa se abureasca\" 2 minute,apoi derulam si ungem blatul cu umplutura favorita:marmelada,dulceata,crema de ciocolata,Nutella...Dupa ce-am rulat din nou,acoperim cu folie de aluminiu si dam la congelator pentru 10-15 minute.
Crema:
Ciocolata rupta bucatele se pune la topit intr-un ibric impreuna cu untul si frisca.Se pot adauga si diferite arome (vanilie,rom sau lichir/coniac). Se lasa la racit pana e pregatit blatul.
Lasam o lingura din aceasta crema deoparte,punem intr-un sprit si \"pictam\" rulada,in functie de imaginatie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii