Rulada cu ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • vanilie
  • Crema:
  • 100g ciocolata
  • 50g unt
  • 50ml frisca

Mod de preparare

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,cu un praf de sare.Galbenusurile le frecam bine cu cele 3 linguri de zahar si le adaugam peste spuma de albusuri. La sfarsit faina si mixam bine pana la incorporare.

Turnam compozitia intr-o tava (26/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor,la foc mediu,pentru 15 minute.

Cand este gata,se scoate usor de pe hartie si se ruleaza cu atentie pe un prosop umed.Lasam \"sa se abureasca\" 2 minute,apoi derulam si ungem blatul cu umplutura favorita:marmelada,dulceata,crema de ciocolata,Nutella...Dupa ce-am rulat din nou,acoperim cu folie de aluminiu si dam la congelator pentru 10-15 minute.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele se pune la topit intr-un ibric impreuna cu untul si frisca.Se pot adauga si diferite arome (vanilie,rom sau lichir/coniac). Se lasa la racit pana e pregatit blatul.

Lasam o lingura din aceasta crema deoparte,punem intr-un sprit si \"pictam\" rulada,in functie de imaginatie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise