autor:

TeoBucatar

» » Prajituri

Rulada cu crema de caise

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iulie 2011

Ingrediente
Pentru blatul clasic de rulada, -4 oua,, -100 g zahar,, -4 linguri de faina,, -un praf de sare,, , Pentru crema de caise, -100 g ciocolata alba,, -200 g gem de caise,, -200 ml frisca lichida,, -2 linguri zahar pudra,

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Am separat albusurile si le-am batut spuma cu 50 g zahar si praful de sare. Galbenusurile le-am frecat cu celelalte 50 g zahar pana acesta s-a topit. Am amestrecat compozitiile si am adaugat faina. Intr-o tava unsa si tapetata bine (sau pe hartie de copt) am turnat amestecul si l-am nivelat bine, dupa care l-am dat la cuptorul incins pana s-a rumenit bine. Foaia se scoate pe un prosop de panza umezit dar bine stors.Se ruleaza odata cu prosopul, dupa ce s-a racorit putin.
Pentru crema de caise care mi s-a parut ca a iesit extraordinara am topit ciocolata rupta in bucatele si am amestecat-o cu gemul pe baie de abur pana s-au incorporat bine toate bucatelele. Dupa ce am racit-o bine am incorporat frisca putin cate putin. Jumatate din cantitatea de frisca am oprit-o pentru ornat. Am umplut rulada si am ornat-o, dupa care am lasat-o pana a doua zi la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Inca o reteta inspirata de cei de la GoodFood, ale caror pagini le admir, pe de-o parte pentru continut

15 voturi    9 comentarii
50 min
Prajituri
Cosulete dulci cu fructe

Cosulete dulci cu fructe

Se dau biscuitii la robot sau se maruntesc cu sucitorul.Ciocolata se topeste si se amesteca cu margarina,apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Teo draga, o reteta ieftina, accesibila si savuroasa, purtand eterna amprenta a rasfaturilor tale culinare aristocrate... Sa nu te superi, dar pentru a inobila si a da un parfum suplimentar, am adaugat in crema coaja de portocala rasa si nuci pralinate sfaramate (folosite si la decorare, aruncate peste frisca)... Hmmm, enigmatica aroma a ciocolatei albe, delicatul si inconfundabilul iz al caiselor (am pus dulceata proaspat facuta), caramelul imperial al nucilor si usoara esenta exotic-amaruie a portocalelor au creat un desert suprem... Multumesc pentru idei!!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blatul clasic de rulada
  • -4 oua,
  • -100 g zahar,
  • -4 linguri de faina,
  • -un praf de sare,
  • Pentru crema de caise
  • -100 g ciocolata alba,
  • -200 g gem de caise,
  • -200 ml frisca lichida,
  • -2 linguri zahar pudra,

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

56 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu rabarbura, budinca, tort-gelee si frisca