autor:

TeoBucatar

» » Prajituri

Rulada cu crema de caise

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iulie 2011

Ingrediente
Pentru blatul clasic de rulada, -4 oua,, -100 g zahar,, -4 linguri de faina,, -un praf de sare,, , Pentru crema de caise, -100 g ciocolata alba,, -200 g gem de caise,, -200 ml frisca lichida,, -2 linguri zahar pudra,

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Am separat albusurile si le-am batut spuma cu 50 g zahar si praful de sare. Galbenusurile le-am frecat cu celelalte 50 g zahar pana acesta s-a topit. Am amestrecat compozitiile si am adaugat faina. Intr-o tava unsa si tapetata bine (sau pe hartie de copt) am turnat amestecul si l-am nivelat bine, dupa care l-am dat la cuptorul incins pana s-a rumenit bine. Foaia se scoate pe un prosop de panza umezit dar bine stors.Se ruleaza odata cu prosopul, dupa ce s-a racorit putin.
Pentru crema de caise care mi s-a parut ca a iesit extraordinara am topit ciocolata rupta in bucatele si am amestecat-o cu gemul pe baie de abur pana s-au incorporat bine toate bucatelele. Dupa ce am racit-o bine am incorporat frisca putin cate putin. Jumatate din cantitatea de frisca am oprit-o pentru ornat. Am umplut rulada si am ornat-o, dupa care am lasat-o pana a doua zi la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura  Zina(printesa)

Prajitura Zina(printesa)

Ouale se separa;albusurile se bat spuma;se adauga zaharul,batind in continuare,pina cind continutul

20 voturi    11 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Teo draga, o reteta ieftina, accesibila si savuroasa, purtand eterna amprenta a rasfaturilor tale culinare aristocrate... Sa nu te superi, dar pentru a inobila si a da un parfum suplimentar, am adaugat in crema coaja de portocala rasa si nuci pralinate sfaramate (folosite si la decorare, aruncate peste frisca)... Hmmm, enigmatica aroma a ciocolatei albe, delicatul si inconfundabilul iz al caiselor (am pus dulceata proaspat facuta), caramelul imperial al nucilor si usoara esenta exotic-amaruie a portocalelor au creat un desert suprem... Multumesc pentru idei!!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blatul clasic de rulada
  • -4 oua,
  • -100 g zahar,
  • -4 linguri de faina,
  • -un praf de sare,
  • Pentru crema de caise
  • -100 g ciocolata alba,
  • -200 g gem de caise,
  • -200 ml frisca lichida,
  • -2 linguri zahar pudra,

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

62 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de ciocolata alba