autor:

Fara foto

» » Prajituri

Rulada cu crema de lapte

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
* Blat:, * 4 oua, * 150 g faina, * 150 zahar, * 2 linguri cacao, , * Crema:, * 250 ml lapte, * 25 g amidon, * 1 lingura zahar, * 25 g ciocolata alba, * 70 g unt, * 40 g zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 2h

21 voturi

Mod de preparare

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Blatul copt se rastoarna pe o hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija.

Crema:

Amestecam amidonul cu 1 lingura de zahar.

Adaugam 50 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.

Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.

Cu aceasta crema se unge blatul racit, se ruleaza din nou si se da la frigider pana se intareste crema.

Se orneaza dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu bezea

Prajitura cu bezea

Aluat Galbenusurile se freaca cu zaharul si cacao ,pana se face ca o crema , treptat se adauga

4 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Prajituri
Chec in doua culori acoperit cu ciocolata

Chec in doua culori acoperit cu ciocolata

Batem bine cele trei oua cu cana de zahar pana se face ca o crema spumoasa, dupa care se adauga coaja

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • husni

    husni (Chef de cuisine):

    Imi plac ruladele.Jocul de culori,imi inspira eleganta. Si imi place sa incerc retet noi. Am facut reteta asta,cu mici schimbari.Pt.blat,mi s-a parut multa faina(150 g),pt 4 oua. Am facut o portie si jumatate,tava mea fiind mai mare,dar faina,am pus 150 g.Se poate pt.6 oua si 125-130 gf de faina.Asa cred. Crema am facut portie dubla,deoarece am imbracat rulada. E o reteta,care o voi mai face.E f.buna. Multumesc Miha!

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Fanica Petraru , 10 noiembrie 2015

    minunata

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 31 iulie 2015

    Lex Sed, zaharul ajuta blatul sa nu se lipeasca de hartia de copt din cauza condensului ce se formeaza. Caloriile ce se aduc in plus sunt nesemnificative

  • Fara foto

    Lex Sed , 31 iulie 2015

    De ce se rastoarna blatul pe hartie de copt tapetata cu zahar?! are prea putine calorii fara zahar?! care e rolul lui, eu nu vad sa aiba vreunul?!

    • Fara foto

      Carmen-elena Dima , 24 ianuarie 2015

      apetisanta!

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2014

      Multumesc,imi cautam un desert pentru azi langa o supa crema de dovleac cu alune si cred ca este cel mai potrivit.

    • Fara foto

      Ioana Florescu , 18 mai 2014

      Merita incercata,arata mult prea bine si cred ca este si foarte,foarte delicioasa

    • Fara foto

      Mirela Roxana , 15 mai 2014

      trebuie incercata!arata bine

    • Fara foto

      Gabriela Monica Cirimbei , 15 mai 2014

      trbuie sa o incercam cred ca este delicioasaa

    • Fara foto

      Curtutiu Gabriela , 25 februarie 2014

      delicioasa!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Ioana Oana , 25 februarie 2014

      delicioasa

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2010

      Imi plac ruladele.Jocul de culori,imi inspira eleganta. Si imi place sa incerc retet noi. Am facut reteta asta,cu mici schimbari.Pt.blat,mi s-a parut multa faina(150 g),pt 4 oua. Am facut o portie si jumatate,tava mea fiind mai mare,dar faina,am pus 150 g.Se poate pt.6 oua si 125-130 gf de faina.Asa cred. Crema am facut portie dubla,deoarece am imbracat rulada. E o reteta,care o voi mai face.E f.buna. Multumesc Miha!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Foarte bine arata rulada ! Imi place si crema pe care ai adaugat-o!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Faină ruladă!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

21 voturi

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 4 oua
  • * 150 g faina
  • * 150 zahar
  • * 2 linguri cacao
  • * Crema:
  • * 250 ml lapte
  • * 25 g amidon
  • * 1 lingura zahar
  • * 25 g ciocolata alba
  • * 70 g unt
  • * 40 g zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

miha278 (Chef de cuisine)

Lex Sed, zaharul ajuta blatul sa nu se lipeasca de hartia de copt din cauza condensului ce se formeaza. Caloriile ce se aduc in plus sunt nesemnificative

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu inghetata de cacao si menta