autor:

Oana D.

» » Dulciuri diverse

Rulada cu gem de caise

Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2011

Ingrediente
4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, o lingurita rasa de praf de copt, 400 g gem de caise, 500 ml frisca batuta, sirop din 100 ml apa, 100 ml rom si 5 linguri de zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Am batut albusurile bezea impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, mixand la viteza 2 compozitia, apoi am adaugat faina si praful de copt mixand la viteza 1. Aluatul l-am turnat intr-o tava unsa cu putin ulei si cu hartie de copt pe ea, unsa la randul ei. Am dat la cuptorul electric preincalzit aproximativ 15 de minute la 175 de grade, aprinse ambele rezistente (si de sus si de jos).
Am lasat putin sa se racoreasca in tava apoi am desprins incetisor hartia de copt. Intre timp am facut un sirop din apa, rom si zahar (ar fi trebuit mai mult, dar asta am vazut cand am gustat din prajitura) si am insiropat blatul, apoi am uns cu gem, am rulat si la urma am ornat cu frisca batuta, obtinuta dintr-un amestec de smantana cu frisca lichida in proportii egale si un plic de intaritor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Portocalopita sau prajitura greceasca

Portocalopita sau prajitura greceasca

Pentru sirop fierbem toate ingredientele, eu am folosit 2 portocale acre, 1/2 lamaie si coaja taiata.

21 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

1. Se separa albusurile (3 la numar, unul il lasam deoparte pentru glazura) de galbenusuri si se

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

    Arata foarte bine.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • 400 g gem de caise
  • 500 ml frisca batuta
  • sirop din 100 ml apa
  • 100 ml rom si 5 linguri de zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de Oana D.
Aperitiv frantuzesc

Aperitiv frantuzesc

Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie cubulete

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Muschi umplut

Muschi umplut

Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul

6 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Ochiuri pe pat de ceapa

Ochiuri pe pat de ceapa

Se curata si se spala ceapa apoi se taie inele. Se pune intr-o tigaie cu ulei pana se inmoaie apoi

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Arata foarte bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
ALB SI NEGRU