autor:

Oana D.

» » Dulciuri diverse

Rulada cu gem de caise

Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2011

Ingrediente
4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, o lingurita rasa de praf de copt, 400 g gem de caise, 500 ml frisca batuta, sirop din 100 ml apa, 100 ml rom si 5 linguri de zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Am batut albusurile bezea impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, mixand la viteza 2 compozitia, apoi am adaugat faina si praful de copt mixand la viteza 1. Aluatul l-am turnat intr-o tava unsa cu putin ulei si cu hartie de copt pe ea, unsa la randul ei. Am dat la cuptorul electric preincalzit aproximativ 15 de minute la 175 de grade, aprinse ambele rezistente (si de sus si de jos).
Am lasat putin sa se racoreasca in tava apoi am desprins incetisor hartia de copt. Intre timp am facut un sirop din apa, rom si zahar (ar fi trebuit mai mult, dar asta am vazut cand am gustat din prajitura) si am insiropat blatul, apoi am uns cu gem, am rulat si la urma am ornat cu frisca batuta, obtinuta dintr-un amestec de smantana cu frisca lichida in proportii egale si un plic de intaritor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Strudel cu mar si nuca

Strudel cu mar si nuca

Intr-un castron, punem 350 gr faina si un praf de sare. Amestecam cu o furculita sa se distribuie

4 voturi    9 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Aluatul: Intr-un bol punem faina. Facem o gropita in mijloc, punem drojdia, 3-4 linguri lapte caldut

4 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

    Arata foarte bine.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • 400 g gem de caise
  • 500 ml frisca batuta
  • sirop din 100 ml apa
  • 100 ml rom si 5 linguri de zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de Oana D.
Aperitiv frantuzesc

Aperitiv frantuzesc

Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie cubulete

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Muschi umplut

Muschi umplut

Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul

6 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Ochiuri pe pat de ceapa

Ochiuri pe pat de ceapa

Se curata si se spala ceapa apoi se taie inele. Se pune intr-o tigaie cu ulei pana se inmoaie apoi

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Arata foarte bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza