autor:

Fara foto

» » Prajituri

RULADA CU GEM SI MIGDALE

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Ingrediente
5 oua, 5 linguri de faina, 2 plicuri zahar vanilat, 5 linguri zahar, 2 ling nuca de cocos, 1 borcan cu gem, 4 ling cu fulgi de migdale, 1 ling cu unt, 1 lingurita cu esenta de rom, sare

Dificultate: Ridicata Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Freaca albusurile cu toata cantitatea de zahar.
Bate albusurile spuma, apoi toarna peste ele galbenusurile, adauga zaharul vanilat si faina. Amesteca usor pana se incorporeaza si pune doar un varf de cutit de sare, care sa dea tot gustul prajiturii.
Unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu faina cu faina pe toti peretii.
Toarna compozitia in tava si bag-o in cuptorul pe care ai avut grija sa-l incalzesti in prealabil.
Nu o lasa nesupravegheata si daca vrei sa te asiguri ca se coace frumos, inteapa pandispanul din loc in loc cu un pai.
Dupa vreo 10 min, scoate tava din cuptor, lasa-l putin sa respire, apoi desprinde blatul si intinde-l pe masa, pe un prosop pe care l-ai umezit cu apa.
Unge blatul cu gem de prune sau orice alt gem amestecat cu nuca de cocos si esenta de rom pe toata suprafata si ruleaza, desprinzandu-l usor de pe prosopul umed.
Cand este gata, presara deasupra fulgi de migdale si baga rulada la frgider. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "RULADA CU GEM SI MIGDALE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
choco joben

choco joben

Se fac bomboane mici din fulgi de cocos amestecati cu unt/margarina Rama, zahar pudra si lapte praf,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri
Pasca  - reteta casei

Pasca - reteta casei

Branza de vaci proaspata se scurge de zer,se sfarama foarte bine cu furculita pentru a evita formarea

44 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Pentru a arata mai spectaculos, rulada se poate unge cu doua gemuri de culori diferite.

Dificultate

Ridicata

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri zahar
  • 2 ling nuca de cocos
  • 1 borcan cu gem
  • 4 ling cu fulgi de migdale
  • 1 ling cu unt
  • 1 lingurita cu esenta de rom
  • sare

Raporteaza reteta

Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Pentru a arata mai spectaculos, rulada se poate unge cu doua gemuri de culori diferite.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Pentru blat mixăm ouăle întregi

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para

Un desert de week-end special pentru copii. Am înlocuit cacaua cu pudră de roșcove, pentru că nu conține cofeină și poate

0 voturi    0 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Prajitura rasturnata cu piersici