autor:

Fara foto

» » Prajituri

RULADA CU GEM SI MIGDALE

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Ingrediente
5 oua, 5 linguri de faina, 2 plicuri zahar vanilat, 5 linguri zahar, 2 ling nuca de cocos, 1 borcan cu gem, 4 ling cu fulgi de migdale, 1 ling cu unt, 1 lingurita cu esenta de rom, sare

Dificultate: Ridicata Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Freaca albusurile cu toata cantitatea de zahar.
Bate albusurile spuma, apoi toarna peste ele galbenusurile, adauga zaharul vanilat si faina. Amesteca usor pana se incorporeaza si pune doar un varf de cutit de sare, care sa dea tot gustul prajiturii.
Unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu faina cu faina pe toti peretii.
Toarna compozitia in tava si bag-o in cuptorul pe care ai avut grija sa-l incalzesti in prealabil.
Nu o lasa nesupravegheata si daca vrei sa te asiguri ca se coace frumos, inteapa pandispanul din loc in loc cu un pai.
Dupa vreo 10 min, scoate tava din cuptor, lasa-l putin sa respire, apoi desprinde blatul si intinde-l pe masa, pe un prosop pe care l-ai umezit cu apa.
Unge blatul cu gem de prune sau orice alt gem amestecat cu nuca de cocos si esenta de rom pe toata suprafata si ruleaza, desprinzandu-l usor de pe prosopul umed.
Cand este gata, presara deasupra fulgi de migdale si baga rulada la frgider. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "RULADA CU GEM SI MIGDALE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese

Intr-un castron incapator cerni faina peste care pui untul, galbenusurile si vinul. Amesteci foarte

1 vot    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri
Negresa  cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si impreuna cu zaharul pana se formeaza o bezea.Galbenusurile

9 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Pentru a arata mai spectaculos, rulada se poate unge cu doua gemuri de culori diferite.

Dificultate

Ridicata

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri zahar
  • 2 ling nuca de cocos
  • 1 borcan cu gem
  • 4 ling cu fulgi de migdale
  • 1 ling cu unt
  • 1 lingurita cu esenta de rom
  • sare

Raporteaza reteta

Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Pentru a arata mai spectaculos, rulada se poate unge cu doua gemuri de culori diferite.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe si budinca